"Jag är gift med min kusin": parets upptäckt efter en DNA-test

av Titti Carlberg

26 Mars 2022

"Jag är gift med min kusin": parets upptäckt efter en DNA-test
Advertisement

I bland, i livet, gör vi saker som till en början verkar helt "ofarliga" och oskyldiga, men som oväntat kan förändra våra perspektiv och säkerheter. Tänk till exempel på ett DNA-test utfört av ren nyfikenhet. Om syftet till en början var detta kan överraskningen bli enorm när det utifrån resultatet uppstår släktskap som ingen någonsin skulle ha misstänkt. Således kan en fru och en make bli första gradens kusiner, precis som det som hände paret som är huvudpersoner i vår berättelse.

En otrolig historia, som de har berättat på Reddit, och som snart gick runt på webben. En kit för ett genetiskt test som förvandlades till något otänkbart, och som deras familjer hade hållit dolt under en lång tid.

via Reddit

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Att göra ett DNA-test kan vara ett bra sätt att rensa bort sina tvivel, men samtidigt kan det bli ett problem. Paret som utförde testet vet något om det, de upptäckte att de är första gradens kusiner. Ja du läste rätt: hustrun till mannen som publicerade inlägget på Reddit, var ivrig över att få reda på lite mer om sitt europeiska ursprung, och blev minst sagt överraskad när hon läste testsvaret.

"Både jag och min fru har varit gifta tidigare - berättar användaren @PM_MeMyPassword på det sociala nätverket - och vi har båda två tre barn var från våra tidigare äktenskap. Våra familjer har djupa rötter i staden, och förra året gav jag henne ett kit för att testa sitt DNA eftersom hon ville veta mer om sitt europeiska ursprung". 

Än så länge inga konstigheter, men sen kom svaret på testet.

"Vi började märka familjeband som omfattade min mamma, min äldsta son, min morbror och andra släktingar - fortsätter makens berättelse - till slut uppdagades sanningen när hennes mamma avslöjade för oss att det under en tid hade skvallrats om att jag och min fru är släkt". Efter olika klargöranden upptäcktes att ett sådant förhållande kunde vara troligt. Genom att rekonstruera de olika familjehistorierna kom vissheten: det gifta paret är faktiskt ett par första gradens kusiner.

 

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Vi upptäckte en hemlighet som har varit dold i flera decennier - förklarar mannen - som går ända tillbaka till andra världskriget: det verkar som att jag har gift mig med min kusin från första ledet, och att hennes mamma och min mamma är halvsystrar och inte bara släkt genom att vara våra svärmödrar".

"Våra barn är födda i våra tidigare äktenskap - fortsätter författarn till inlägget - vi är alla chockade, men vi älskar varandra och kommer inte att ändra på något i vårt liv, trots denna upptäckt". Alla släktskapskopplingar bekräftades i själva verket av efterföljande tester, vilket bokstavligen rubbade balansen i denna familj.

Uppenbarligen väckte den här mannens berättelse en lång rad av frågor, observationer och kommentarer från webbanvändarna. Många av dem har påpekat att sådana incidenter inte är så sällsynta; andra uttryckte sin förvåning, ytterligare andra uppehöll sig vid det faktum att det, med tanke på situationen, är förståeligt att de två makarna-kusinerna inte vill ändra på något.

En sak är säker: att göra liknande upptäckter skulle vara upprörande för vem som helst, men uppenbarligen är det här situationer som händer oftare än vi tror. 

Vad tycker du? Hur skulle du ha reagerat om du var i deras ställe?

Advertisement