Legenden säger att denna sten innehöll en demon: efter tusen år sprack den i två delar

av Titti Carlberg

10 Mars 2022

Legenden säger att denna sten innehöll en demon: efter tusen år sprack den i två delar
Advertisement

Vidskepelse är något som är kopplat till uråldriga folktraditioner, som går i arv med tiden, från generation till generation. Människor är indelade i två kategorier: de som tror på paranormala fenomen och de som tror att dessa inte existerar. Hur som helst, även skeptiker kan känna en spänning av rädsla när de hör skräckhistorier eller ser en mystisk skugga mitt i natten. I slutändan kan ingen av oss riktigt veta vad som är sant och det vi inte känner till inger oundvikligen rädsla.

Av denna anledning sover förmodligen de flesta av medborgarna i Nasu, Japan, inte en djup sömn. Motivet? En demon har frigjorts från sitt "fängelse" och tros cirkulera ostört.

via Daily Star

ウィキ太郎 Wiki Taro/Wikimedia commons

ウィキ太郎 Wiki Taro/Wikimedia commons

En stor klippa, enligt en populär legend, hade i tusen år inneslutit en ond kvinnlig själ som var extremt mäktig.

Den enorma stenen kallas Sessho-seki har hittats delad på mitten. Vilket betyder att demonen är fri på nytt.

Myten berättar att stenen, även kallad "Dödens sten", kan döda alla som rör vid den. Ursprungligen var den gigantiska stenen faktiskt den livlösa kroppen av en vacker kvinna, Tamamo-no-Mae. Innan hon dog hade hon förvandlats till en räv med nio svansar för att attackera och eliminera kejsar Konoe och ta tronen från honom. En krigare lyckades dock stoppa varelsen och dödade den. Vid den tidpunkten ändrade den döda varelsen form och blev en stor sten.

En buddhistisk munk tog hand om att exorciera stenen och under det följande årtusendet pratades det inte mer om den.

Tills någon upptäckte att stenblocket var delat i två delar.

Advertisement

Orsakerna beror förmodligen på den förflutna tiden och väderförhållanden, men det har trots det skapat en viss oro bland lokalbefolkningen.

Många har kommenterat på sociala medier och visat sin rädsla: "Efter 1000 år av misslyckande är räven på nytt fri." skriver en person.

Andra har dock avdrammatiserat händelsen och skämtar om den.

De lokala volontärerna i Masaharu Sugawar-gruppen begränsade sig å andra sidan till att vara ledsna över att en så viktig symbol för staden har gått sönder och säger att det förmodligen beror på stenens långa livslängd.

Vad tror du?Skulle du känna dig säker på om du visste att en hypotetisk demon har frigjort sig och är på jakt efter hämnd?

Advertisement