Han renoverar huset och hittar en mystisk graverad låda inuti en vägg

av Titti Carlberg

09 Mars 2022

Han renoverar huset och hittar en mystisk graverad låda inuti en vägg
Advertisement

Hur många gånger är vi inte tvungna att utföra reparationsjobb i våra hem? Ofta, speciellt när stora renoveringar behövs göras.

En man arbetade i sitt hem genom att försöka reparera en vägg på vinden och fylla hålen med isoleringsprodukter. Mitt mellan väggarna, gömd bland tegelstenar hittade han något konstigt.

via Daily Post

geebeetv/TikTok

geebeetv/TikTok

Mannen kom över en liten trälåda som var låst. Han lade märke till en graveringen på lådan: ett pentagram och orden "peidiwhch ar ryddhau", walesiska ord som skulle betyda "släpp inte ut". Mannen dokumenterade upptäckten i några videor som han publicerade på TikTok. Då han inte hade någon nyckel för att öppna lådan, lade han den bara åt sidan. En vecka senare, medan han fortsatte att arbeta på vinden, märkte han att en spegel hade hamnat på snedd och slog mot väggen. Han tog då en hammare och krossade glaset. Just där hittade han en liten nyckel: den som hörde till den lilla trälådan.

Advertisement
geebeetv/TikTok

geebeetv/TikTok

Den här upptäckten har kallats "mystisk och skrämmande", och webbanvändarna var nyfikna på vad som fanns i lådan. Mannen öppnade den och såg några föremål, ett litet halsband med ett hänge, en hårlock och en till nyckel: vad låste den nyckeln upp för någonting? Kan det vara möjligt att det finns ännu en låda gömd någon annanstans i huset?

geebeetv/TikTok

geebeetv/TikTok

Webbanvändarna har kallat hela situationen för "en skräckfilmsscen", och någon har sagt "Jag skulle säga att krossa en spegel ger dig 7 års olycka, men jag tror att det är det minsta av dina bekymmer just nu". Det finns de som avrådde mannen från att undersöka vidare och som skräckslagna bjöd in honom att överge både renoveringen och huset.

Vi vet inte vem som har bott i det tidigare och vad dess historia är. Vi kan bara följa geebeetv, som är hans användarnamn på TikTok, för ytterligare utveckling av detta mystiska.

Vad skulle du ha gjort i hans ställe? Skulle du undersöka husets historia eller skulle du inte vilja veta något om den?

Advertisement