I över 40 år har det här paret dykt i havets isiga vatten

av Titti Carlberg

18 Mars 2022

I över 40 år har det här paret dykt i havets isiga vatten
Advertisement

Att hålla kroppen i form är viktigt för ens hälsa, i alla åldrar. Genom att utöva sport och fysisk träning kan vi hålla musklerna i träning, påskynda ämnesomsättningen och förhindra för tidigt åldrande.

En video av ett äldre par blev snabbt populär på TikTok: i mer än 40 år har de haft för vana att bada i kallt vatten och idag, trots att de är till åren, fortsätter de att utföra denna praxis som har avsevärda fördelar. De två makarna tar på sig en baddräkt, keps, skyddsglasögon och dyker ner i havet.

via chloepoulain2/TikTok

chloepoulain2/TikTok

chloepoulain2/TikTok

Varje morgon tar de två makarna på sig baddräkt, badmössa och glasögon och dyker i havet oavsett klimat och vattentemperatur. En video togs av barnbarnet som fick TikTok-gemenskapen att delta i sina farföräldrars rutiner: de är 81 år gamla, och de är inte rädda för att möta havets kalla grader. De dyker i, simmar och återvänder till stranden och håller sig på så sätt i form. Fördelarna med denna praxis för hälsan är många, låt oss gå in närmare på dem.

Advertisement
chloepoulain2/TikTok

chloepoulain2/TikTok

Att dyka i kallt vatten är användbart för att stärka immunförsvaret. Det är ingen slump att de som utför denna övning konsekvent hävdar att de aldrig blir förkylda. Dessutom hjälper kallt vatten till att minska inflammation, särskilt i musklerna: idrottare, eller de som utför särskilda fysiska ansträngningar finner lindring i ett kallt bad. Men fördelarna slutar inte där: det hjälper till att väcka ämnesomsättningen, stärka cirkulationssystemet, hålla huden och håret frisk, reglera temperaturen, främja viktminskning, öka energinivåerna, förbättra andningen.

Är det en slump att de två makarna är så vältränade? Absolut inte: alla dessa fördelaktiga effekter har bekräftats av läkare. Kallt vatten har helande och avslappnande effekter och främjar både fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Vill du börja använda den här praktiken? Det är bra att börja gradvis, eftersom kroppen måste vänja sig gradvis vid temperaturförändringen. Detta par har hittat sin egen rutin och har - genom åren - vant sin kropp vid temperaturförändringen, men om du vill börja med detta, be först om råd från din läkare. Vid muskelinflammationer och spänningar kan det hjälpa.

Advertisement