Hon går till sin sons bröllop klädd som brud och får en tårta kastad i ansiktet: den ljuva hämnden

av Titti Carlberg

02 Mars 2022

Hon går till sin sons bröllop klädd som brud och får en tårta kastad i ansiktet: den ljuva hämnden
Advertisement

När vi läser vissa berättelser kan vi inte låta bli att tycka att bröllop tar fram det värsta hos människor. Vi pratar om alla de situationer där det borde vara en dag där kärlek och lycka firas men slutar med att man hamnar mitt i familjefejder som är minst sagt mardrömslika

Tycker du att det låter överdrivet? Vänta med att säga det, för historien som vi ska berätta visar det på ett exemplariskt sätt. Alla vet att när man kommer till en bröllopsceremoni ska ingen av gästerna klä sig som bruden: den vita klänningen är reserverad för henne, och inte för någon annan. Kanske är dock denna oskrivna regel inte riktigt tydlig för alla, att döma av vad svärmodern till bruden gjorde på ett illvilligt sätt och, enligt de nyblivna makarna, med en respektlös inställning, för vilken de tog en minnesvärd revansch.

via Reddit

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Historien berättades av - det kanske är onödigt att säga det - svärdottern. I ett inlägg på Reddit förklarade bruden vad som hände och lockade till sig kommentarer och reaktioner från användare. "Min svärmor bar sin brudklänning på mitt bröllop - står det på de första raderna i inlägget - hon gifte sig ett och ett halvt år före oss, och hennes gest, för mig, var som ett slag i ansiktet".

"Ärligt talat är jag osäker på mitt utseende - erkänner den unga nyblivna hustrun - och att jag blev tvungen att tävla mot min svärmor på själva bröllopsdagen hjälpte mig inte".

I ljuset av en sådan attityd kan vi säga att det inte skulle glädja någon att vara i den situationen. Brudgummens mamma ville helt enkelt inte byta klänning, och utan att oroa sig för mycket för sin fräckhet, agerade hon genom att sätta sig själv i en "co-star" position. Efter att ha noterat vad som hände beslöt sig brudparet först att låtsas som ingenting, men de ändrade sig snabbt och gick till motattack.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

"När det var dags för det officiella snittet av tårtan - berättar tjejen på Reddit - skar min man en stor bit, gick med den till bordet där hans mamma satt och slängde tårtbiten rätt i ansiktet på henne". Kan du tänka dig ett mer minnesvärt ögonblick från ett bröllop?

"Det var verkligen härligt - berättar bruden - till och med min svärfar skrattade åt sin fru för det som min man gjorde". Efter en första stund av misstro blandat med ilska, tog kvinnan det mycket bättre än väntat. "jag blev tillsagd att det var dags att skära tårtan och jag tänkte att du nog ville ha den första biten, eftersom du tydligen vill vara bruden" var sonens ord till sin mamma.

Vad tycker du? Fick hon vad hon förtjänade eller överdrev sonen genom att kasta tårtbiten i ansiktet på henne?

Advertisement