Bruden vill ha ett bröllop utan barn men vägrar betala barnvakt till gästerna

av Titti Carlberg

02 Februari 2022

Bruden vill ha ett bröllop utan barn men vägrar betala barnvakt till gästerna
Advertisement

Varje brud har rätt att tillbringa sin bröllopsdag som hon önskar, och att uppleva oförglömliga stunder. Men vad händer när brudens val skadar gästerna eller skapar problem för dem? En kvinna berättar att hon blev hårt kritiserad när hon valde att fira sitt bröllop utan några barn bland gästerna, vilket tvingade gästerna som hade barn att ringa efter barnvakter. Bruden vägrade dock kategoriskt att bidra med betalningen för barnvakterna och det var något som gästerna inte gillade.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Vad innebär det att ha barn på ett bröllop? Det finns föräldrar som föredrar att lämna barnen hemma för att kunna njuta helt av festdagen, och för att barn - vid dessa tillfällen - ofta har tråkigt, och så finns det föräldrar som - istället - inte tänker delta i en händelse utan sina barn. Den här kvinnans val, att utesluta barnen från gästlistan, blev inte populärt, och kvinnan undrade då vem det var som hade fel.

Hon berättar: "Jag och min sambo vill att vårt bröllop ska gå av stapeln utan att det finns några barn bland våra inbjudna och detta har skapat ett stort drama. Vi har varit på några bröllop där barnen har varit alldeles för vilda. De skrek, grät och fick trotsiga utbrott under bröllopsceremonin. Under några av bröllopen sprang barnen runt och busade, knuffade på servitörerna som gick runt med brickor med fulla glas på: barn tänker inte på vad de gör och föräldrarna brydde sig inte det minsta om dem.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Kvinnan har alltså deltagit på bröllop där barn skapade "problem". Hon fortsätter: "I hela mitt liv har jag varit känslig för plötsligt höga ljud och jag har ofta svår huvudvärk. På de bröllop som jag har varit, där det har funnits högljudda barn, har jag varit tvungen att ta starka värktabletter för att ta mig igenom dagen. På vårt bröllop kommer det att vara samma gäster som det har varit på de bröllopen och av våra erfarenheter så är vi nästan säkra på att barnen kommer att bete sig likadant på vårt bröllop som de har gjort på de tidigare bröllopen. Det är inte barnens fel! Men bröllop är inte en för barn, de har lätt för att bli uttråkade och de måste sitta still och vara tysta under långa perioder, vilket är svårt för dem. 

Vi vill ha ett bröllop utan barn så att vi kan njuta av vår dag, våra egna familjer är överens med oss. Men våra vänner håller inte med oss och de säger att om vi inte bjuder in deras barn så måste vi betala deras barnvakter annars tänker de inte komma. Vi kommer att ha ett litet bröllop och vi har inte råd att betala några barnvakter".

Vem är det som har fel i den här frågan? Ska bruden offra sig genom att betala barnvakter eller bjuda in barnen, eller bör de inbjudna förstå brudens behov och betala barnvakterna själva?

Advertisement