Vännen bjuder inte in hennes pojkvän till bröllopet: hon vägrar gå på bröllopet

av Titti Carlberg

15 Februari 2022

Vännen bjuder inte in hennes pojkvän till bröllopet: hon vägrar gå på bröllopet
Advertisement

Även den starkaste och mest rotade vänskapen, inför vissa beteenden, kan vackla och spricka. Det är lämplig att säga det, bortom alla vanliga, när vi läser historier som den vi ska berätta. Situationer som många kan hamna i och som trots allt kan bli en del av vardagen. 

När det handlar om bröllop, blir frågan ganska känslig, eftersom bröllopsdagen kan förvandlas till ett verkligt problem om något går fel och det råder brist på respekt och gott uppförande. Tjejen som bestämde sig för att dela sin berättelse på webben, vet det väl och hon frågade användarna om hon verkligen hade gjort fel när hon gjorde det hon gjorde, efter att en (ex)vän till henne visade sig vara känslokall mot henne.

via MadMOH2710/reddit

Advertisement
Gary Campbell-Hall/Flickr - Not the actual photo

Gary Campbell-Hall/Flickr - Not the actual photo

Att alla är fria att välja hur, var och när de ska fira sitt bröllop, är självklart, men ibland är det inte alla av de inbjudna som blir nöjda över valen som bröllopsparet väljer. Framförallt om de bestämmer att bjuda en kär vän men inte hennes partner, och det var vad som hade hänt i det här fallet. Tjejen skulle vara hederstärna på en väns bröllop, men bruden bjöd inte in vännens pojkvän, och det var då problemen började.

"När min vän bad mig att vara hennes hederstärna - kan man läsa i Reddit-inlägget - trodde jag naturligtvis att även min pojkvän var inbjuden till bröllopet, som jag är tillsammans med sen 10 år och vi väntar ett barn". Men hon trodde fel. "Igår när vi snackade berättade jag om kostymen som min pojkvän hade köpt för att ha på sig på bröllopet, svarade hon klart och tydligt att hon hade absolut inte bjudit honom".

Då bad jag, naturligtvis, om en förklaring. "Hon svarade att hon bara hade bjudit par som hade varit gifta länge och, trots att jag sa att vi har varit tillsammans i 10 år och att vi pratar om att gifta oss, hävdade hon att vårt förhållande inte är giltigt, framförallt för att vi har varit tillsammans så länge utan att gifta oss".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Det tjänade ingenting till att påpeka för den blivande bruden att det inte var hennes sak och att hon inte hade rätt att döma vännens förhållande. "Men hon insisterade på att hon inte skulle bjuda honom och om jag, till exempel, skulle bryta mitt förhållande med honom, skulle inte jag heller få komma för hon skulle inte vilja ha en fri kvinna på sitt foto från sin bröllopsdag".

"Acceptera mitt villkor eller stanna hemma", var orden med vilka den blivande bruden avslutade konversationen. Och brudtärnan, som nu var en förre detta vän, bestämde sig för att inte gå på bröllopet, och uppenbarligen inte vara hederstärna, hon sa dessutom till sin förre detta vän att hon tyckte det var tidigt att gifta sig bara efter att ha varit förlovad i ett och ett halvt år.

"Jag vägrar att acceptera en sådan brist på respekt - avslutade hon inlägget -men mina vänner kritiserar mig nu för detta och hävdar att jag skulle ha respekterat brudens beslut". På grund av dessa reaktioner bad tjejen om webbanvändarnas åsikt och frågade om hon verkligen hade reagerat fel. Men de flesta höll med henne och ansåg att bruden var "en väldigt dålig vän" och "en respektlös person".

Hur hade du reagerat om du var i hennes ställe? Låt oss få veta vad du tycker.

Advertisement