Ett par greps på deras bröllopsdag: de hade stulit en klänning och smycken från mannens exfru

av Titti Carlberg

26 Februari 2022

Ett par greps på deras bröllopsdag: de hade stulit en klänning och smycken från mannens exfru
Advertisement

Bröllopsdagen kan vara en mycket lycklig och oförglömlig dag, men den kan också vara en stor källa till problem. Detta är inte första gången som vi berättar historier som bevisar det. Det är faktiskt inte alltid så uppenbart att allt går smidigt till under bröllopsdagen, och det vi är på väg att berätta är ännu en demonstration på det. I det här fallet hade de nyblivna makarna utfört ett brott som ledde till att de arresterades, och detta ägde rum just på dagen för det ödesdigra "ja".

Allt härrörde från brudens klänning. Enligt vad som är känt skulle kvinnan ha burit klänningen och smycken som tillhörde mannens exfru, som på ett mystiskt sätt hade försvunnit i samma veva som de skilde sig. Paret var säkra på att ingen skulle märka något, men efter att ha bjudit in vänner som de hade gemensamt med mannens exfru, uppdagades sanningen. Till den grad att polisen ingrep.

via throwawaywedding4869/reddit

Advertisement
Angie Garrett/Flickr - Not the actual photo

Angie Garrett/Flickr - Not the actual photo

Historien berättades av en gemensam vän till brudgummen, Adam och hans exfru Mary. Närvarande som gäst på bröllopet kunde hon inte låta bli att lägga märke till att klänningen och smyckena bruden bar verkade bekanta, lite för bekanta.

De tillhörde Mary som efter skilsmässan och flytten hade förlorat dem ur sikte, men hon var säker på att hon förr eller senare skulle hitta dem igen. Och det var just det som hände: synd bara att de tydligen hade blivit stulna av Adam, som sedan "återvann" dem till sin nya fru, "Chelsea". 

"Ser inte klänningen bekant ut?" var meddelandet som den gemensamma vännen skickade till Mary direkt från ceremonin, komplett med ett foto med brudens klänning.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

När Adams exfru fick bilden och meddelandet kunde hon inte låta bli att ringa till polisen. Agenterna kom till platsen för bröllopet efter en timme och klargjorde situationen, de bad Chelsea att ta av sig klänningen och smyckena för att ge tillbaka dem till den rättmätige ägaren. Efter att bruden vägrade greps både hon och Adam och fördes till polisstationen. Det stod klart för dem att mannen hade stulit de tillbehören från sin exfru. Av denna anledning tvingades kvinnan gå hem utan klänning och smycken, endast täckt av hennes mans jacka, som inte höll inne med sin ilska mot den gemensamma vännen som hade avslöjat allt.

"Adam var väldigt arg på mig - skrev kvinnan - för att jag skickade fotot till Mary och förstörde hans bröllopsdag". Med tanke på situationen bestämde sig författaren till inlägget för att berätta historien på Reddit och frågade användarna om hon verkligen hade gjort fel. Hennes inlägg har lästs och kommenterats av många, de flesta försvarade henne och hävdade att hon hade gjort "rätt sak vid rätt tidpunkt" och att Adam var primärt ansvarig för allt. 

Vad skulle du ha gjort om det var du som var den gemensamma vännen? Skulle du ha skickat fotot till exfrun?

Advertisement