Den här killen spenderar $100 i månaden på sin bostad i Ryssland: en tur i hans bostad (+VIDEO)

av Titti Carlberg

06 Januari 2022

Den här killen spenderar $100 i månaden på sin bostad i Ryssland: en tur i hans bostad (+VIDEO)
Advertisement

Vad kan du, och vad skulle du vilja köpa för 100 dollar. Du kan tänka dig en present, några kläder, böcker eller andra föremål. Men vi skulle aldrig kunna tänka oss att hyra en lägenhet i Ryssland för bara 100 dollar i månaden. Priset på en lägenhet varierar, och beror på många faktorer: storleken, dess läge, dess skick och om det är möblerat eller inte.

Även om en lägenhet är liten så skulle vi aldrig tro att vi skulle kunna hyra den för ett så lågt belopp. Men ändå är det så och den här youtubern berättar och visar oss vad det innebär att bo i en lägenhet för 100 dollar i månaden.

via Dan Sheekoz/Youtube

Advertisement
Dan Sheekoz/Youtube

Dan Sheekoz/Youtube

Att flytta hemifrån är drömmen för många ungdomar, men kostnaderna som de måste möta är ett stort hinder som gör målet mer avlägset. Att hyra en bostad - och i vissa städer - bara ett rum, kan vara väldigt dyrt. Men Dan Sheekoz betalar bara 100 dollar i månaden för sin bostad, vilket inte är en unik sak i Ryssland. Den unga ryska killen la upp en video på Youtube som snabbt samlade många visningar, en rundtur i lägenheten som han delar med sin fru. Dan säger uttryckligen i videon att han inte är rik, men lyckligtvis i Ryssland är lägenheter som liknar hans väldigt billiga.

Advertisement
Dan Sheekoz/Youtube

Dan Sheekoz/Youtube

Dan berättar att hans lägenhet bara är 190 kvadratfot, vilket är cirka 17 kvadratmeter : en ganska liten yta, vilket vi kan jämföra med ett rum. Lägenheten är inte ny, och den är delad: det finns ett litet vardagsrum, som även fungerar som sovrum där det också står ett litet skrivbord. I köket finns det bara de grundläggande föremålen och i badrummet finns det en dusch. Det är inte en lägenhet som många skulle tycka vara bekväm, men med rätt sorts möbler och föremål, blir den lilla lägenheten beboelig, såväl som ekonomisk.

Dan säger att utgifterna för en lägenhet av den här storleken är cirka 50 USD i månaden. Dessa inkluderar en årlig skatt, vatten, el, sophämtning, gasuppvärmning och internet. Den har även en liten utomhusplats, som Dan använder för att odla grönsaker.Kort sagt, trots de trånga utrymmena har lägenheten allt och Ryssland är inte det enda land där ungdomar växer upp och anpassar sig i sådana här små lägenheter.

Skulle du kunna tänka dig att vara villig att bo i en så liten för att spara pengar.

Advertisement