Katten sitter och stirrar på vardagsrumsväggen i flera dagar, ägaren slår hål på den och upptäcker en gömd källare

av Titti Carlberg

22 Februari 2022

Katten sitter och stirrar på vardagsrumsväggen i flera dagar, ägaren slår hål på den och upptäcker en gömd källare
Advertisement

Alla som någonsin har haft en katt vet att de ibland kan bete sig på ganska extravaganta sätt och uppträda i scener som till en början inte är begripliga för oss människor. Å andra sidan, älskar vi dem för deras egenheter, som ofta blir föremål för uppmärksamhet och roliga inlägg på webben, det är många kattägare som delar de mest absurda situationer som de har fångat sina katter i.

Reddit-användaren som vi ska berätta om är en av dem, han utnyttjade den sociala plattformen för att berätta för alla vad hans katt Tucker gjorde hemma ett par dagar i följd. Djurets upprepande beteende kunde inte förklaras, och varken ägaren eller webbanvändarna som svarade på hans inlägg kunde någonsin föreställa sig att kattens instinkt skulle leda till en oväntad och störande upptäckt. Låt oss se vad det var.

via Reddit

Advertisement
Not the actual photo - JaySenpaii/reddit

Not the actual photo - JaySenpaii/reddit

Tucker, katten som Reddit-användaren @TuckerTroubles14 äger, var verkligen uthållig och beslutsam. Ägaren berättade i detalj och bad om hjälp och råd från CatAdvice-gruppen för att bättre förstå djurets beteende.

Katten var bokstavligen besatt av en vägg i killens bostad. Han satt i timmar och fixerade vardagsrumsväggen. "För ungefär två veckor sedan utvecklade Tucker en konstig fixering av den väggen - berättar den unge killen - dagarna gick och jag upptäckte att han tillbringade nästan all sin tid framför den. Det var knappt att han gick därifrån för att utföra sina behov eller för att äta, han satt eller låg ner en liten bit från väggen och stirrade på den".

Advertisement
Not the actual photo - Rawpixel

Not the actual photo - Rawpixel

Den som ställs inför ett sådant beteende skulle naturligtvis bli misstänksam och fundera över vad det var som drog kattens uppmärksamhet till den väggen. "Jag tillbringade flera timmar framför väggen med honom - fortsatte ägaren - jag tänkte att det kanske fanns små insekter på väggen, eller att de förbipasserande bilarna kanske projicerade ljusstrålar på väggen som jag inte hade märkt tidigare, men jag såg ingenting. Jag blev tvungen att flytta in kattlådan och matskålarna dit eftersom Tucker vägrade gå därifrån

"Jag blev verkligen orolig - fortsätter han i inlägget - sedan han blev fixerad av den väggen åt han knappt mat och var mycket mindre aktiv än vad som var normalt för honom, det var ungefär som om någon hade tryck på en knapp på honom plötsligt". När man läser den här historien ser man att det är många personer som har formulerat hypoteser och försökt ge råd till killen. Ett besök hos veterinären hjälpte inte: specialisten sa att det var förbryllande, men upptäckte inget hälsoproblem hos katten. Tills ägaren publicerade en uppdatering med en förklaring till det mystiska beteendet.

Not the actual photo - Pixabay

Not the actual photo - Pixabay

"Jag märkte att väggen var kallare just på den punkten mot vad den var runt omkring - stod det - så jag bestämde mig för att öppna den för att se vad som fanns bakom". Och det var då han gjorde upptäckten. "Det fanns en liten öppning i väggen med en liten lucka i gjutjärn. Jag Googlade och fann att gamla hus, som det jag bor i, hade dessa utrymmen för att lagra kol, och jag upptäckte att det under mitt vardagsrumsgolv finns en källare som jag inte har tillgång till".

Glad över att ha upptäckt vad som var orsaken till hans katts besatthet sa den unge mannen också att han var ganska upprörd över den mystiska miljön som han upptäckte i sitt hem. "Jag är ganska upprörd över det - erkände han - vi har bott här i flera år och väggen har aldrig tidigare väckt Tuckers uppmärksamhet". 

Vem vet vad det underjordiska rummet döljer. Men visst är det bra att alltid lita på våra katters instinkt! Otroligt, eller hur?

Advertisement