Han föddes 1901 och har firat sitt 121:a år: han kan vara världens äldsta man

av Titti Carlberg

12 Februari 2022

Han föddes 1901 och har firat sitt 121:a år: han kan vara världens äldsta man
Advertisement

Vad är hemligheten med att leva ett långt liv? Det är något som vi alla skulle vilja veta, och en dag, kunna vilja nå det ärevördiga målet för ett århundrade och få blåsa ut hundra ljus: förutom att ha en hälsosam livsstil, kan man hoppas på tur och ett visst anlag.

Det finns flera fall i världen av människor som är över hundra år gamla: kvinnan som innehar världsrekordet och är med i Guiness världsrekordbok är för närvarande Kane Tanaka, en 119-årig japansk dam, född den 2 januari 1903. 

Men det finns en person som kan slå det: en man som har firat sina 121 år.

via Mirror

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mannen som kan sno Guiness världsrekord av Tanaka - som tog rekordet år 2019 - heter Andrelino Vieira de Silva och bor i Brasilien.

Mannen säger sig ha blåst ut etthundratjugoen ljus och att han föddes den 3 februari 1901, det datum som det står på hans identitetskort. Om hans ålder var certifierad skulle han vinna titeln som den äldsta mannen i världen.

Hundraårsjubileet visade bilder på hans födelsedagstårta, som han firade med några släktingar: på tårtan finns hans namn och orden "O terror do INNS" som betyder "INSS:s terror", National Institute of Brazilian Social security, en istitution som betalar ut pensionerna.

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Idéen till tårtan fick Janaina Lemes de Souza, mannens barnbarn, som är 36 år och arbetar som revisorsintendent. Kvinnan berättade att det är ett stort privilegium att se sin farfar nå en sådan milstolpe. "Min dotter har fått möjligheten att ha en farfarsfar. Jag uppskattar varje ögonblick som jag är tillsammans med honom. Han är helt klar, reser, går ut på barer, han gör praktiskt taget allt".

Janaina lägger till att hennes farfar älskar forro, en dans som är typisk för nordöstra Brasilien, och att han aldrig kommer att sluta dansa.

familjen har aldrig brytt sig om att certifiera de Silvas ålder, vilket skulle ha gjort honom officiellt till världens äldsta man.

Andrelino har sju barn, tretton barnbarn och sexton barnbarnsbarn: hela familjen bor på samma gård, så han saknar absolut inte sällskap och tillgivenhet. Tvärtom: det är hans nära och kära som är hans elixir för ett långt liv!

Advertisement