Hon äter för mycket sushi på "eat all you can": kvinnan hamnar på sjukhus

av Titti Carlberg

20 Januari 2022

Hon äter för mycket sushi på "eat all you can": kvinnan hamnar på sjukhus
Advertisement

Sushi har blivit en av de mest populära rätterna, speciellt för erbjudandet "all you can eat": till ett fast pris erbjuder restaurangen dig möjligheten att äta hur mycket du vill. men en kvinna gick för långt: hon betalade $50 på en restaurang i Kalifornien och åt så mycket sushi att hon blev illamående.

via NY Post

Advertisement
danielleshap/TikTok

danielleshap/TikTok

Vad är det mest vanliga med bufféer och med möjligheten att äta så mycket man kan? Helt enkelt så är det lätt att överdriva. Vi grips av viljan att smaka på allt, med vetskapen om att vi har betalat ett fast pris. Danielle Shapiro, 24 år, gick till en sushirestaurang i Mountain View i Kalifornien, där hon åt fler än 32 bitar sushi.

Men är inte 32 bitar lite för mycket? Det finns inget direkt svar på det utan det beror på: för Danielle var det uppenbart för mycket. Den unga kvinnan fördes akut till sjukhuset med svåra magsmärtor, där hon fick diagnosen sura uppstötningar.

Advertisement
danielleshap/TikTok

danielleshap/TikTok

Kvinnan delade sin erfarenhet i två videor på TikTok: i den första visar hon allt hon åt på en kväll, i den andra istället ser vi henne på sjukhuset där hon skickar ett meddelande till alla sushiälskare: "med 'all you can eat' erbjudandet, var det något som gick fel. Jag älskar sushi och äter det ett par gånger i månaden. Jag och en vän gick till en restaurang och vi var båda två väldigt nyfikna på deras sushi 'all-you-can-eat'. Vår middag varade i cirka två timmar eftersom vi fort blev mätta och var tvungna att ta pauser mellan varven. Efter middagen var vi så mätta att vi blev sittandes i bilen i cirka 30 minuter innan vi körde hem. Min mage var jättehård av all sushi och förmodligen också av riset som expanderade i magen."

danielleshap/TikTok

danielleshap/TikTok

Kvinnan åkte hem till sin pojkvän för att sova hos honom och började få ont i magen. Hon trodde att det var normalt eftersom hon hade ätit så mycket. Men när hon vaknade klockan sex nästa morgon insåg hon att något inte var som det skulle: hon hade så svåra smärtor i magen och bröstet att hon knappt kunde andas. Hennes pojkvän och hans mormor skjutsade henne til sjukhuset, där hon fick smärtstillande för att lindra smärtan.

Kommer hon att sluta äta sushi efter den här upplevelsen? Hon svarar: nej det är hennes favoriträtt, men av den här erfarenheten har hon lärt sig att lyssna på sin kropp och sluta äta när hon är mätt.

Advertisement