En kille publicerar några motbjudande bilder från restaurangen där han jobbade: fick omedelbart sparken

av Titti Carlberg

16 Maj 2021

En kille publicerar några motbjudande bilder från restaurangen där han jobbade: fick omedelbart sparken
Advertisement

Har du någonsin frågat dig vad som döljer sig i ett restaurangkök? I vissa fall är det kanske bäst att inte gå för mycket på djupet, eftersom det skulle belysa situationer som inte är de bästa när det gäller hygien, efterlevnad av regler, produktkvalitet och annat. Det unga killen som vi ska berätta om vet, han dokumenterade sanningen och fick sparken för det.

Killen, känd på Twitter under namnet "Nick", kunde inte motstå och beslöt sig för att publicera några foton på restaurangen McDonalds där han jobbade, för att visa allmänheten de motbjudande förhållandena i snabbmatens tekniska lokaler. När bilderna blev offentliga avskedades han.

via nick/Twitter

nick/Twitter

nick/Twitter

Det tog inte lång tid innan bilderna som Nick släppte väckte en enorm storm. Vi befinner oss i Louisiana, USA, och det är just här som han bestämde sig för att "avslöja" de verkliga förhållandena på den plats som han hade arbetat en tid. Medveten om att detta skulle få honom att förlora sitt jobb, ville han dock ändå varna potentiella kunder för det som han själv såg varje dag "bakom kulisserna" på restaurangen.

Advertisement
nick/Twitter

nick/Twitter

Fläckiga golv, hårda skorpor av fett, en McFlurry glassmaskin i förhållanden som det skulle vara en underdrift att definiera motbjudande. McDonalds köket där Nick arbetade är verkligen bortom den värsta mardröm du kan ha om hygienen på en restaurang. Uppenbarligen: så är lyckligtvis inte detta en allmän situation, och de flesta snabbmats restauranger och restauranger gör verkligen sitt yttersta för att hålla miljön hygienisk och juridiskt överrensstämmande, men dessa bilder gör verkligen intryck.

nick/Twitter

nick/Twitter

Den tidigare medarbetaren visste, som han själv har erkänt, att pubbliceringen av dessa bilder skulle stå honom dyrt, men han bestämde sig ändå för att genomföra det. Nu, lyckligtvis för honom, har han ett annat jobb, men hans berättelse fortsätter att få människor att diskutera och har imponerat mycket på folk.

nick/Twitter

nick/Twitter

Förutom de som sa att de var förståeligt förskräckta och äcklade, fanns det också de som anklagade Nick för att inte ha respekterat avtalsreglerna, eftersom han pubblicerade bilderna när han fortfarande var anställd i restaurangen. Han betalade dock för allt detta genom att bli uppsagd och vi är säkra på att han på något sätt bidrog till en större medvetenhet av vissa aspekter som alltför ofta förblir dolda.

nick/Twitter

nick/Twitter

Vad tror ni? Gjorde han rätt som offentliggjorde situationen även om han riskerade sitt arbete?

Advertisement