Hon är bara ett barn men äger redan 2 företag: hon kan gå i pension vid 15 års ålder

av Titti Carlberg

18 Januari 2022

Hon är bara ett barn men äger redan 2 företag: hon kan gå i pension vid 15 års ålder
Advertisement

De flesta personer går i pension i hög ålder: efter år av arbete och tjänstgöring kan de äntligen ägna sig åt det de tycker bäst om. Men det finns också människor som lyckas gå i pension  tidigare än väntat, mycket tidigare än väntat, och Pixie Curtis kan bli den yngsta personen i världen som går i pension. Onlinevärlden har gett många möjligheter för företag, bland annat att göra sig kända hos en bred publik. Sociala medier har fört Pixie och hennes företag till en nivå som kan låta henne att dra sig tillbaka vid 15 års ålder.

via First Post

Advertisement

Pixie är 10 år och bor i Australien. Tack vare bidraget från hennes mamma Roxy, har Pixies leksaksföretag - Pixie's Fidget - uppnått fantastiska resultat. De sociala medierna har ytterligare förstärkt hennes framgånger vilket gör Pixie och hennes produkter mycket populära. Det räcker med att man ser efter lanseringen av företaget för några månader sen såldes alla leksaker slut inom 48 timmar. På bara en månad hade företaget en omsättning på 130 tusen euro. Enligt hennes mamma kan faktiskt Pixie gå i pension som miljardär när hon är 15 år. Pixie går i skolan samtidigt som hon driver ett företag.

Advertisement

Men leksaksföretaget är inte Pixies enda verksamhet: när hon var ännu yngre grundade hennes mamma också ett företag med accessoarer, Pixies Bows. Pixies Fidget och Pixies Bows är båda en del av märket Pixies Pix: ett familjeföretag i alla effekter. Mamman sköter produktutveckling och marknadsföring, brorsan Hunty - istället - sköter bokföringen, Pixie, trots sin låga ålder, ser till att allt går smidigt, även om hennes favoritaktivitet är att testa leksakerna.

Kan Pixie verkligen gå i pension vid 15? Tack vare hennes företag är det en möjlighet att välja att dra sig tillbaka, men Pixie har många framtidsplaner och när man hör dem låter det som att hon inte tänker dra sig tillbaka så tidigt. Hennes mamma vill däremot inte tvinga henne att jobba på företaget. Hon får naturligtvis välja själv, men "förtidspension" är ett alternativ som många människor bara kan drömma om.

Advertisement