Spara över 5.000 kr på sex månader med kuvert "tricket": en mamma berättar hur hon gjorde

av Titti Carlberg

15 Januari 2022

Spara över 5.000 kr på sex månader med kuvert "tricket": en mamma berättar hur hon gjorde
Advertisement

Många känner till det väl: vardagen består av utgifter och ekonomiska bördor som inte alltid är lätta att hantera, och det betyder ofta att man inte klarar av att lägga undan pengar varje månad. Det finns många utgifter, oväntade händelser kan alltid dyka upp runt hörnet och alla klarar inte att hantera pengar på ett klokt sätt: det är därför som det du tjänar ofta bara räcker till att täcka dina månadsutgifter.

Det finns dock de som provar annorlunda och ovanliga sätt för att garantera sig en extra summa, precis som mamman vi ska berätta om. Kvinnan har faktiskt blivit välkänd på webben för ett knep som hon har bestämt sig för att avslöja för världen. 

Vad gjorde hon? Hon tog till ett väldigt enkelt men effektivt sätt att lägga undan en stor summa lite då och då, genom enkla kuvert. Låt oss ta reda på i detalj vad hon gjorde.

via The Sun

Advertisement
FinpoweredLiving/Facebook

FinpoweredLiving/Facebook

Spara över 5.000 kronor på sex månader: det var utmaningen som mamman i fråga deltog i och dokumenterade framstegen på Facebook. Vad gjorde hon som var så speciellt? Egentligen inget speciellt, hon köpte bara 100 kuvert och använde dem på ett specifikt sätt.

Hon skrev en siffra från 10 till 100 på varje kuvert, drog två slumpmässiga i veckan under en period på 25 veckor. Resten var enkelt: hon lade den summa som motsvarade numret på kuvertet. Om hon till exempel drog de som det stod 60 och 25 på sparade hon 85 kronor den veckan. Och så vidare tills alla kuvert var slut.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Till slut hade hon en fin summa undanlagt, perfekta för oväntade utgifter eller för att möta vardagen med sinnesro, istället för att ha spenderat pengar på onödiga föremål som kanske bara hade blivit slängda bortglömda i en låda.

Detta knep har en vetenskaplig grund: det är i själva verket baserat på en matematisk formel som den tyska vetenskapsmannen Gauss utarbetade och som skulle ge liv åt summan 5 050 som skulle nås på 25 veckor.

Inte illa om du har något projekt på gång, eller hur? Självklart: för att lägga undan dessa pengar måste man ha en månadsinkomst som tillåter dig att göra det utan för många uppoffringar. Men om det är möjligt, varför inte prova? Det är dessutom ingen slump att den här mammans knep snabbt fick stora framgångar bland de webbanvändare som läste och kommenterade om den.

Vad tror du? Kan du tänka dig att prova det?

Advertisement