Vad händer om du lämnar poolen utan att täcka den när du reser bort? Du kommer att ångra dig

av Titti Carlberg

08 September 2023

Vad händer om du lämnar poolen utan att täcka den när du reser bort? Du kommer att ångra dig
Advertisement

Oavsett om du har en enkel lägenhet eller en vacker villa, när du lämnar hemmet för några dagars frånvaro ser du alltid till att lämna bostaden städad och i säkerhet. Det kan till exempel betyda att du stänger alla fönster och fönsterluckor i händelse av oväntat regn eller hagelskurar. Om bostaden är stor kan du behöva försegla de bakre ingångarna och ingången från garaget. Har vi glömt något?

Tja, om du har turen att ha en i trädgården, kan det vara läge att täcka poolen för att känna dig lugnare. Okej, du kanske inte tror att det kommer att regna, eller att i princip inget dåligt kan hända på några dagar. Naturligtvis kan det stämma, men det kan dock också vara tvärtom.

Vi har listat några skäl som kan hjälpa dig att reflektera.

via The Spruce

Anledning till att täcka poolen

Anledning till att täcka poolen

Wikimedia Commons

Frågan om renlighet: att täcka poolen är användbart för att begränsa ansamling av skräp i den. Faktum är att om du lämnar den till naturens element kommer du att finna den full av insekter, löv, kvistar fjädrar eller till och med djur när du återvänder hem. Genom att täcka den underlättar det ditt arbete och kommer även förlänga livslängden på rengöringsfiltren. Dessutom, om de inte är installerade med en timer eller ett fjärrkontrollsysten måste du be en granne om tjänsten att slå på och av dem. Tänk på det och vidta de åtgärder som krävs.

Advertisement
PxFuel

PxFuel

En hygienfråga: i en oskyddad pool bildas det alger och bakterier snabbt och lätt. Ljuset är en kraftfull katalytisk faktor. Dessutom, om du använder klor och algbekämpningsmedel, kan värmen få dessa ämnen att avdunsta, vilket minskar deras desinficerande effekt.

De viktigaste skälen till att täcka poolen

De viktigaste skälen till att täcka poolen

PxFuel

En fråga om säkerhet: om omkretsen av ditt hem är väl skyddat kan du känna dig säker. Men om det är lätt att ta sig in på baksidan eller genom trädgården finns alltid risken att någon smyger sig in för att ta sig ett dopp. Att täcka poolen är nödvändigt för att skydda egendomen från andra, men även för sig själv. Faktum är att innan du reser iväg kommer du garanterat öka dosen av klor i proportion till dagarna du är bortrest. Under den tidsperioden är vattnet praktiskt taget skadligt på grund av den höga koncentrationen av desinfektionsmedel. Framför allt, förhoppningsvis händer det ingen olycka medan du inte är där för att agera "livräddare".

Dessa är sällsynta och osannolika omständigheter, men det sägs ju att förebyggande alltid är det bästa.

Fram till nu kanske du alltid har lämnat poolen oskyddad på grund av slarv eller helt enkelt för att du trodde att det inte var viktigt: dessa skäl är något att tänka på, både för att kunna njuta av en ren pool och för att undvika att skapa en fara för grannarna.

Advertisement