Han lämnar sitt uppsägningsbrev med två veckors varsel: chefen hämnas och ger honom sparken

av Titti Carlberg

11 Januari 2022

Han lämnar sitt uppsägningsbrev med två veckors varsel: chefen hämnas och ger honom sparken
Advertisement

Hur viktigt är arbetssammanhanget? Och hur mycket påverkar det ditt sätt att arbeta? Mer än vi föreställer oss: många slutar just på grund av arbetssammanhanget och relationen till chefer och kollegor, och inte på grund av de arbetsutgifter som de utför. De som befinner sig i en miljö som inte är särskilt stimulerande och - i vissa fall - till och med är giftig, vet det väl: de ser fram emot ögonblicket då de ska säga upp sig och börja på en ny upplevelse. 

Vilket är det bästa sättet att börja ett nytt kapitel i ditt liv på? Förmodligen är det när man lämnar in sitt uppsägningsbrev till chefen och observerar hans ansiktsuttryck. En man berättar om sin oväntade upplevelse på Reddit.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Mannen berättar att han äntligen hade fått ett erbjudande om ett nytt arbete. Han kände en lycklig känsla och började genast skriva sitt uppsägningsbrev som han gav sin, nu förre detta chef, som betedde sig väldigt illa när han fick det. Mannen berättar:

"En morgon fick jag ett telefonsamtal som bekräftade mitt startdatum för ett nytt jobb som betalar några dollar mer och minskar min pendling från 1 timme åt vardera håll till 15 minuter. Naturligtvis blev jag entusiastisk och jag skrev direkt mitt uppsägningsbrev. I slutet av arbetsdagen, efter att chefen hade gett mig min check, gav jag honom mitt uppsägningsbrev. Efter några minuters tystnad sa han 'Det känns som om du har stuckit en kniv i ryggen på mig'. Han frågade mig vart jag skulle ta vägen och jag svarade 'det behöver du inte veta, jag slutar här för att på det andra stället får jag bättre betalt och även chansen till att utvecklas, till skillnad mot här'".

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Kort sagt, det uppstod en stark friktion mellan chefen och den anställde, chefen hade aldrig förväntat sig att en av hans medarbetare skulle skulle sluta för att börja jobba på ett annat ställe. Mannen fortsätter:

"Han blev synbart arg över mitt svar och sa 'jag behöver inte ditt uppsägningsbrev, du får sparken, lämna telefonen och nycklarna. Packa ihop dina personliga föremål.' Det som gör mig arg är att jag uppförde mig korrekt genom att lämna in uppsägningsbrev med två veckors varsel, och han istället betedde sig omoget och gav mig sparken med omedelbar verkan och nu är jag arbetslös resten av året.

Jag antar att moralen i historien är att inte alla arbetsgivare förtjänar dina två veckors varsel. Låt inte någon få dig att känna dig skyldig för att ha tagit på sig ett bättre jobberbjudande. Du har rätt att göra det som är bäst för dig, inte för att göra någon annan nöjd".

Mannen hade betett sig korrekt genom att lämna sitt uppsägningsbrev med vederbörlig varsel, men arbetsgivaren bette sig väldigt illa. Webbanvändare kommenterade att de stödde mannen och uppmuntrade honom i att han hade gjort rätt.

Advertisement