Den 99-åriga stjärnan säger att hemligheten med evig ungdom är "att inte äta det som är grönt"

av Titti Carlberg

13 Januari 2022

Den 99-åriga stjärnan säger att hemligheten med evig ungdom är "att inte äta det som är grönt"
Advertisement

Existerar det verkligen ett elixir för ett långt liv eller en hemlighet till evig ungdom? Tyvärr inte, det existerar inga magiska ingredienser som låter oss leva längre och friskare. Livslängden beror på livsstil, och kombinationen av många faktorer och vanor: hälsosam mat, sport, hur många timmar du sover, genetik och hobbyer spelar en viktig roll. 

Idag vill vi berätta om den ovanliga hemligheten för Betty Whites eviga ungdom, en berömd amerikansk skådespelerska och TV-presentatör.

via People

Advertisement
Cesar/Wikipedia

Cesar/Wikipedia

17 januari 2022 skulle Betty ha fyllt 100 år: hon nådde tyvärr inte den stora milstolpen som är om några dagar, trots att hon alltid har visat att hon är i bra form. Kvinnan var, med tanke på sin 100-årsdag och strax före sin bortgång, huvudpersonen i flera intervjuer, och i en av dem avslöjade hon sin hemlighet med att leva länge: "att undvika att äta allt som är grönt".

Vi hade faktiskt förväntat oss att höra andra ord: stjärnor brukar ju faktiskt råda till att träna, att ha en varierad och balanserad kost, att hålla hjärnan i träning och att odla sina passioner. Men Bettys ord skiljer sig totalt från det vi är vana att höra: hemligheten med att leva länge - enligt hennes erfarenhet - är att undvika grönsaker och alla de livsmedel som är rika på mineraler och vitaminer.

Advertisement
Pexels

Pexels

Kort sagt: inga grönsaker eller sallader. Detta betyder inte att man ska äta ohälsosam mat, och vi vet inte om hon helt enkelt inte tyckte om det eller föredrog att undvika det av andra skäl. Kan det verkligen vara effektivt eller berodde hennes hälsa också av andra bra faktorer?

Det är dock inte den enda hemligheten: Betty sa att hon alltid har levt ett lugnt liv, vilket gjorde att hon kunde njuta av sina nära och kära och utöva sina hobbyer. Hon bodde större delen av sitt liv i Los Angeles och tillbringade sin fritid med att spela kort, lösa korsord, spela golf och titta på djurdokumentärer.

Kvinnan, vid 99 års ålder sa att hon kände sig yngre än hon egentligen var. Vi kan inte låta bli att minnas henne som en kvinna som erövrade många människors hjärtan, med sin sympati och sina gester av vänlighet. 

Var det hennes kost som var hennes livselixir? Det är nog något vi aldrig kommer att få reda på.

Advertisement