Mamman kastar ut sin son för att han är homosexuell, morfadern tar honom i försvar: "det är du som är emot det naturliga"

av Titti Carlberg

28 Oktober 2021

Mamman kastar ut sin son för att han är homosexuell, morfadern tar honom i försvar: "det är du som är emot det naturliga"
Advertisement

Ibland behövs en extrem opinion för att få en bredare och mer objektiv syn på vad vi gör. Och när denna position kommer från en äldre och klokare person, kanske vi verkligen borde börja reflektera över dess djupare innebörd. Christine vet något om det, mamman som fick ett brev från sin pappa, Chads morfar, Chad, en homosexuell kille som kastades ut från sitt hem av kvinnan just på grund av hans sentimentala preferenser.

Det stämmer: att få reda på att hennes son inte var hetero och att han hade ett förhållande med en kille var tillräckligt för att denna mamma skulle få henne att fatta ett beslut som skulle vara en underdrift att definiera drastiskt. Sonen skulle ha gått emot de religiösa föreskrifterna enligt vilka hon hade uppfostrat honom, och Christine ville därför inte längre att han skulle bo i sitt föräldrahem. Den unge mannens morfar reserverade dock ord för sin dotter som var allt annat än ömma, och kritiserade henne hårt, på samma sätt som hon hade gjort med sin son.

via Huffpost

BillNyeYourMomAGuy/reddit

BillNyeYourMomAGuy/reddit

"Jag är besviken på dig som dotter - så börjar brevet från Chads morfar - du har rätt i att vi har en 'familjeskam', men du har fel i om vem det är. Om du finner i ditt hjärta, ring oss". Ord som inte lämnar alltför mycket utrymme för sentimentalitet, de som är skrivna av den äldre mannen, som bestämde sig för att ta en tydlig ställning mot vad hans dotter hade gjort som straffade hans barnbarn på det sättet på grund av hans sentimentala val.

Det kan vara svårt att tro på en sådan förbittring, särskilt i en tid då liknande frågor, jämfört med tidigare, borde ha nått en högre nivå av tolerans och acceptans. Ändå verkar det inte alltid vara så självklart att människor - trots att de är föräldrar - försöker på ett positivt sätt att omfamna det ett barn bestämmer sig för att göra i sitt privatliv.

Christine gick så långt att hon definierade hennes sons sexuella val som "en styggelse". Morfaderns ord, skrivna i brevet som på kort tid gick ett varv på nätet, gav henne en läxa som hon förhoppningsvis inte kommer att glömma i första taget. "Den verkliga styggelsen är att du har sparkad ut Chad från sitt hem bara för att han erkände att han är homosexuell - skrev mannen - en förälder som nekar sitt barn ett hem är emot naturen".

Advertisement
JoshBerglund19/Flickr - Not the actual photo

JoshBerglund19/Flickr - Not the actual photo

"Du har valt att vara kränkt,trångsynt och till och med efterbliven", lyder de tillrättvisande orden som den äldre mannen dedikerade till sin dotter. Motivationer och åsikter, hans egna, som fick honom att behandla Christine på samma sätt som hon hade behadlat sin son. Mannen har faktiskt beslutat att avbryta relationen med henne, och ta hand om Chad i första hand.

Kort sagt: ett ställningstagande som är minst sagt tydlig och klar, som insisterar på behovet av att överväga kärleken till en person för vem han är, oavsett preferenser mellan män och kvinnor. En läxa som alla borde lära av denna morfar, i hopp om att vi ska få se allt mindre av sådana här avsnitt i framtiden. Vad tycker du?

Advertisement