De hittar en mobiltelefon i magen på en man: han hade svalt den 6 månader tidigare

av Titti Carlberg

22 Oktober 2021

De hittar en mobiltelefon i magen på en man: han hade svalt den 6 månader tidigare
Advertisement

Vilken läkare som helst känner till detta: i ett yrke som det man har valt, ser man verkligen allt. Det är dock svårt att komma upp till samma nivå som den egyptiska patienten som är huvudperson i detta avsnitt. Historien om den här mannen som kom in på akuten och klagade över svåra buksmärtor, blev viral på kort tid, och det är inte så svårt att förstå varför.

Han led inte av några särskilda eller allvarliga patologier, utan han var helt enkelt "less" på att vara värd för ett föremål som inte borde vara i hans mage. Vad var det för något? En mobiltelefon!

via Gulf Today

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Ja, du läste rätt: när en 33-årig man åkte till Aswan universitetssjukhus i södra Egypten trodde läkarna som behandlade honom inte sina ögon. Patienten i fråga klagade över buksmärtor, och det blev snabbt klart att han hade pågående gastrointestinala problem.

Efter att ha utsatt honom för lämpliga kliniska tester visade röntenbilderna sanningen. Inuti hans mage fanns ett rektangulärt föremål, en främmande kropp som definitivt inte borde finnas där. Även om identiteten på detta föremål först inte stod klart för sjukhuspersonalen, räckte det med att göra en lite grundligare undersökning för att de skulle se att det var en mobiltelefon!

Specifikt hade den stackars mannen fått i sig en gammal bärbar enhet, den sort som definieras "tegelsten", som nu är alltmer sällsynt. Dock inte för denna man, som av ännu inte klargjorda skäl hade den i sin mage under en otroligt lång period. Enligt rapporter skulle telefonen ha legat där i hela 6 månader.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Han blev akutopererad för skadorna som föremålet hade orsakat i hans organ, och 33-åringen kommer med goda chanser att klara sig. Den största risken och oron för honom kom från mobiltelefonens batteri, med dess potentiellt dödliga ämnen som finns i det. På frågan om vad som hade hänt, erkände mannen att han hade svalt telefonen sex månader tidigare, men hade saknat modet att åka till sjukhuset på grund av den pinsamhet som hela situationen skulle ha orsakat honom. 

Styrelseordföranden för Aswan universitetssjukhus, Mohamed El-Dahshoury, sa att man aldrig tidigare, före detta fall, hade haft en patient med ett sådant problem och att det inte hör till vardagen att läkare får möta sådana här underliga fall på deras sjukhus. Även om orsakerna - och uppenbarligen sättet - för att svälja en telefon förblir okända, får vi verkligen hoppas att 33-åringen kommer att undvika svårsmälta "smakbitar" i framtiden!

Advertisement