Han får en vegansk vän till sin dotter att äta kött och dricka mjölk: "hon verkade utsvulten"

av Titti Carlberg

15 Oktober 2021

Han får en vegansk vän till sin dotter att äta kött och dricka mjölk: "hon verkade utsvulten"
Advertisement

Varje förälder bestämmer sig för att uppfostra sina barn enligt sina egna regler. Några av dem delas och accepteras av de flesta, medan andra kan framstå som speciella eller kanske inte särskilt acceptabla, men de är fortfarande individuella familjebeslut.

Det är naturligtvis inte en enkel sak, särskilt om ett barns hälsa står på spel. Mannen som, på Reddit, bestämde sig för att berätta denna händelse, som vi ska berätta om i denna artikel, är medveten om det, och ber redditanvändarna om deras åsikt. När hans dotter bjöd hem sin 12-åriga kamrat, vars familj följer en strikt vegankost, erkände denna pappa att han bröt mot deras regler och hävdade att flickan inte såg ut att vara vid optimal hälsa.

via believeblackbodies/reddit

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"M:s familj - det är så mannen kallar dotterns vän för att garantera henne anonymitet - upprätthåller en strikt vegankost där hon inte ens får dricka mjölk" berättar mannen. "M är en smart tjej och är god vän med min dotter, men jag har märkt hur mycket mindre och hur pass blek hon är i jämförelse med min dotter. Jag tror att det är relaterat till familjens kost".

Utifrån denna övertygelse och hans intryck bestämde mannen för att bidra. "Varje gång hon kommer hit försöker jag förbereda en kötträtt, både för henne och för min dotter - fortsätter han berätta i sitt Redditinlägg - förra helgen lagade jag cheesburgare och grillad biff till dem och det serverades med ett stort glas mjölk".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Mannen fortsatte med sin berättelse och hävdade att dotterns kamrat älskar den typen av mat, så mycket att hon varje gång hon har ätit upp allt, ber om påfyllning. "Varje gång hon går härifrån, ser det ut som att hon har en friskare hy än när hon kom" tillägger han.

"Jag vet att jag förmodligen inte borde göra det - avslutar han -men jag tror att M är lite undernärd och jag har ingenting emot de som är vegan, men hon vet att hon skulle få problem hemma om hon berättar detta för sina föräldrar. Gör jag fel när jag låter henne äta kött och dricka mjölk?". 

 

Santeri Viinamäki/Wikimedia - Not the actual photo

Santeri Viinamäki/Wikimedia - Not the actual photo

Med denna fråga slutar mannens inlägg, och som ofta händer i liknande fall, har väckt en mycket bred diskussion, med hundratals reaktioner och kommentarer från användare som har läst det. De senare delade sig i att yttra sig, mellan dem som ansåg att fadern är ansvarig för ett slags bedrägeri och överdriven och obefogad dom mot flickan och hennes familj, och mellan dem som istället förstod hans "etiska dilemma", liksom orsakerna varför han gav den unga flickan kött.

Vad tycker ni? Har han överdrivit, är han alltför rotad i sin egen övertygelse att kött är bra för hälsan eller handlade han korrekt?

Advertisement