Farmodern utesluter sitt tatuerade sondöttrar från att ärva och lämnar allt till den sondotter som inte har tatuerat sig

av Titti Carlberg

18 Oktober 2021

Farmodern utesluter sitt tatuerade sondöttrar från att ärva och lämnar allt till den sondotter som inte har tatuerat sig
Advertisement

Om många försöker - trots att de har vuxit upp på ett visst sätt - att hänga med i tiden och förstå ett nytt mode, finns det andra som inte tål det nya. Mor - och farföräldrar, när det gäller detta, kan fortfarande vara ganska gammaldags: de vill inte se sina barnbarn med iögonfallande tatueringar, piercing eller en extrem hårfärg. Sen finns det mor- och farföräldrar som bara vill se sina barnbarn lyckliga och glada; och det finns mor- och farföräldrar som gör allt för att tvinga på barnbarnen deras tankar och synsätt.

En tjej berättar på Reddit: hennes farmor blev inte bara arg på sina barnbarn över deras tatueringar, utan hon uteslöt dem dessutom från testamentet.

via reddit

Not the actual photo - Annie Spratt Unsplash

Not the actual photo - Annie Spratt Unsplash

Men det är inte allt: farmodern har bestämt sig för att överlåta sina ägodelar till det enda barnbarnet som inte är har tatuering och till hennes två söner. Barnbarnet som kommer att få ärva berättar historien: "Min farmor är emot tatueringar. Hon tycker att det ser illa ut på kvinnor. När hon upptäckte att min äldre syster hade tatuerat sig (vi är fyra), tog hon bort henne från testamentet". Ur hennes synvinkel skulle även det manliga könet uteslutas, och detta demonstreras av att de två manliga barnbarnen som är tatuerade inte har uteslutits ur testamentet.

"Mina andra systrar och jag bestämde oss för att tatuera oss av solidaritet med vår syster, men jag insåg hur dumt det skulle vara så jag gjorde det inte. De andra gick dock hela vägen och blev arga på mig när de fick reda på att jag inte hade tatuerat mig". Farmodern - besviken och bitter över beteendet hos de andra barnbarnen - uteslöt även dem från testamentet, och lämnade sina tillgångar åt den enda sondotter som inte var tatuerad och de två manliga barnbarnen.

 

Advertisement
Not the actual photo - Eli Duke/Flickr

Not the actual photo - Eli Duke/Flickr

Efter farmoderns bortgång ansåg de tatuerade systrarna att systerns beteende var orättvist, och de tjatade om att systern och de två bröderna skulle dela med sig av arvet. Systern som hade ärvt hade redan bestämt sig för att ge en liten del till dem, men de insisterade på att arvet skulle delas lika mellan de allihop. "Mina systrar pressade mig mest för att jag hade sagt att jag skulle tatuera mig och sen inte gjorde det". Tveksam över hur hon skulle göra, bad hon om hjälp på Reddit. Bör hon dela med sig i lika delar av arvet- eftersom hennes farmoders önskemål var baserat på absurditet - eller inte?

Advertisement