Hon går vilse i vildmarken i fem dagar utan mat och vatten: återfunnen (+VIDEO)

av Titti Carlberg

18 Juni 2023

Hon går vilse i vildmarken i fem dagar utan mat och vatten: återfunnen (+VIDEO)
Advertisement

Vad skulle du göra om du gick vilse på en ödslig plats, långt hemifrån och helt ensam, utan tillräckligt med mat och vatten för att garantera din överlevnad? Detta är handlingen i flera filmer och många människor har undrat hur de skulle ha reagerat i rollen som de olika huvudpersonerna som på alla sätt försöker komma undan tusen olika svårigheter, i hopp om att bli uppspårade eller hitta ett sätt att återvända.

Något liknande hände i Australien där en kvinna befann sig vilse i vildmarken under 5 hela dagar. 
Låt oss se i detalj vad som hände.

via 9News

Lilian, som kvinnan heter upplevde ett mycket speciellt äventyr, värdig en film: hon gick vilse i vildmarken där hon tillbringade fem långa dagar innan hon hittades av polisen i Victoria, Australien.

Med sig hade hon bara en flaska vin och några godisklubbor, enligt vad polisen rapporterade, som hade sett hennes bil genom några flygbilder. Bilderna visade fordonet vid en tätbevuxen skogsdunge, vilket fick polismännen att omedelbart söka efter den mystiska föraren.

Advertisement
Victoria Police/Twitter

Victoria Police/Twitter

Sökandet visade sig bli framgångsrikt, eftersom Lilian hittades cirka 60 kilometer från närmaste stad. Hennes hälsotillstånd hade inte tillåtit henne att så långt för att hitta hjälp. Polisen delade bilderna på Twitter i ett inlägg där händelsen avslöjades.

"Det var när Air Wing hittade en kvinna som varit försvunnen i fem dagar i tät skog. Igår på eftermiddagen genomförde Air Wing ett svep över den kuperade terrängen efter att ha upptäckt Lilians bil vid slutet av en grusväg i Mitta Mitta Busch. Polisen dirigerades till platsen där Lilian befann sig. Lilian hade varit på väg mot   Dartmouth Dam när hon tog fel väg och körde in i en återvändsgränd. När hon försökte vända bilen körde hon fast och utan mobiltäckning kunde hon inte ringa efter hjälp."

Victoria Police/Twitter

Victoria Police/Twitter

Sergeant Martin Torpey på Wodonga polisstation berättade: "Hon var väldigt förståndig som stannade i bilen och inte vandrade i väg in i bushen, vilket hjälpte polisen att finna henne. Hon hade planerat en kort dagsutflykt så det var därför hon bara hade lite snacks och godisklubbor med sig, men inget vatten att dricka.". Kvinnan, även om hon inte kunde köra, använde sig av bilvärmaren för att skydda sig från nattkylan.
"Efter att ha varit vilse i bushen i fem dygn, blev hon oerhört lättad och tacksam över att se oss och vi blev lika glada att se henne.".

Efter återfinnandet fördes Lilian till sjukhuset för att bli rehydrerad innan hon återvände till sitt hem i Cheltenham, nära Melbourne. Ett äventyr som lyckligtvis slutade utan svåra konsekvenser.
"Jag var säker på att jag aldrig skulle klara mig. Jag är en äventyrlig människa, men nästa gång ska jag vara bättre förberedd" sa Lilian, som säkerligen aldrig mer kommer att befinna sig i en sådan situation.

Hur hade du reagerat om det hände dig?

Advertisement