Efter 20 års äktenskap och 5 barn bestämmer han sig för att utföra ett faderskapstest: "Ingen av dem är mitt barn"

av Titti Carlberg

12 Oktober 2022

Efter 20 års äktenskap och 5 barn bestämmer han sig för att utföra ett faderskapstest: "Ingen av dem är mitt barn"
Advertisement

Ingen är pappa direkt vid födseln, det är något man blir dag för dag, man bygger en relation med sina barn och lär sig älska dem villkorslöst. Och en pappas kärlek till sina barn har inga gränser, en pappa är villig att göra vad som helst för att skydda barnen och se till så att de är lyckliga. När en pappa fostrar sitt barn och för det mot vuxenlivet, hur pass viktig är det biologiska? En pappa kan älska sitt barn trots att det inte är hans barn, detta är givet. Men vad händer om en pappa upptäcker först många år senare att han inte är barnets pappa?

Berättelsen om den här mannen som publicerats på Facebook, av ministern för en nigeriansk mission, öppnar en het debatt i frågan.

via Legit.ng

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

"Mannen som är 57 år gammal gjorde en faderskapstest för alla sina 5 barn och det visade sig att inget av barnen var hans. Han har varit gift med samma kvinna i 20 år och alla säger att han ska uppföra sig 'som en man'. Ok." skriver Henry Shield en förre detta specialassistent till ministern i en nigeriansk gemenskap, Bala Mohammed, i ett inlägg på Facebook. Vid 57 års ålder och efter att ha varit gift i 20 år har mannen som Henry pratar om, bestämt sig för att utföra faderskapstest på sina 5 barn. När han fick svar på testerna fick han en kalldusch: han var inte pappa till någon av dem. Det gav liv till en kris i hans äktenskap och den heta debatt som väcktes på det populära sociala nätverket var oundviklig, med blandade kommentarer från webbanvändarna.

De flesta har dock visat solidaritet med mannen, som bokstavligen förlorade marken under fötterna när han fick nyheten. Men en del av webbanvändarna har dock en del tvivel: varför ville mannen göra faderskapstestet efter 20 års äktenskap? Hur som helst, användarnas ehälliga åsikt är att upptäckten inte borde förändra hans förhållande till en pappa, även om barnen inte delar samma gener med honom.

 

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

Denna berättelse är ett av många vittnesmål om riskerna med att genomföra ett sådant test: vi minns till exempel den nigerianske mannen som under liknande omständigheter hade upptäckt att han inte var pappa till sin 7 åriga dotter.
Men det finns också mer ovanliga historier, som den om ett tvillingpar, båda adoptivbarn, som efter ett 6-årigt förhållande upptäckte att de i själva verket var syskon.
Kvinnan, efter att ha fått testresultatet, delade historien i ett inlägg på Reddit, i valet och kvalet om hon skulle dela den imponerande nyheten med sin pojkvän.

Kort sagt, vid vissa tillfällen är det att inte veta den bästa allierade för lugn och stabilitet. Eller är det kanske bättre att uthärda allt kaos och obehaget som kommer av en obekväm sanning.

Vad tror du?

Advertisement