Pappan lär sin dotter att laga mat för att i framtiden kunna göra sin familj lycklig, men dotterns lärare skäller ut honom

av Titti Carlberg

18 November 2022

Pappan lär sin dotter att laga mat för att i framtiden kunna göra sin familj lycklig, men dotterns lärare skäller ut honom
Advertisement

Varje individ visar från en tidig ålder en naturlig fallenhet eller medfödda förmågor, som alltid bör odlas. Någon visar utmärkta egenskaper inom sport, andra i studier och det finns de som kan laga goda maträtter. Men det spelar egentligen ingen roll vilken benägenhet man är född med, den grundläggande aspekten är att alltid hålla den vid liv och förbättra den. 
En förälders uppgift är i det här fallet att stötta och uppmuntra sitt barn att fortsätta.

Denna man valde på alla sätt och vis att uppmuntra sin dotter att utveckla sin passion, men det fanns en som inte tyckte att det var en bra idé. Pappan berättar på Reddit och frågar webbanvändarna om de tror att han fattade rätt beslut.

via New York Post

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Fadern berättar att hans dotter, ända sedan hon var liten, har visat en naturlig fallenhet och talang för matlagning. Hon älskar att vara vid spisen, blanda och skära ingredienser. Just därför bestämde han sig för att hjälpa henne odla denna passion. Flickan som heter Mery har bott ensam med sin pappa sen hon var 2 år gammal.

"Hon kom alltid fram till mig när jag stod och lagade mat. Jag har alltid varit bra på matlagning, så när jag insåg att hon också hade den talangen bestämde jag mig för att lära henne allt jag kan. När hon blev gammal nog, gav jag henne pengar, en gång i veckan, så att hon kunde köpa det livsmedel hon ville ha och jag lät henne förbereda det".

Pappan förklarade alltid att det är bra att kunna laga god mat för att göra nära och kära glada. Den lilla flickan växte upp med den föreställningen, så till slut blev den naturlig för henne, men tydligen fanns det andra personer som inte tänkte på det sättet. Faktum är att en dag frågade hennes skollärare henne varför hon lagade mat: "För att göra min man och barn, i framtiden, friska och glada." Men läraren tyckte tydligen inte att det svaret var så tilltalande, så hon kallade flickans pappa till ett samtal där hon sa att mannen höll på att lära sin dotter till att bli en hemmafru.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mannen vände sig till Reddit och berättade sin historia för att förstå om hans undervisning verkligen kunde vara skadlig för dottern. En webbanvändare svarade att det inte är något fel med att lära henne matlagning, men att det fanns en felaktighet i kommunikationen om varför det kan vara bra att kunna laga mat, "Dina avsikter var att lära din dotter en nödvändig färdighet. Inte att hon måste kunna laga mat för att hitta en man. Plus att du är en man och du lagar mat för din familj så det bör vara underförstått att man lagar mat åt sin familj".

Vad tror du?

Advertisement