En kvinna hittar en sten i en allmän park, hon upptäcker att det är en gul diamant på 4 karat

av Titti Carlberg

09 Oktober 2021

En kvinna hittar en sten i en allmän park, hon upptäcker att det är en gul diamant på 4 karat
Advertisement

Om du alltid har drömt om att lämna allt och åka iväg för att gräva efter ädelstenar, kommer du att gilla historien om Noreen Wredberg, en tursam amerikansk kvinna som inte bara råkade hitta en diamant på 4,38 karat, men fick också behålla den. Faktum är att gruvor av denna typ inte är tillgängliga för allmänheten, förutom The Crater of Diamonds State Parl i Murfreesboro, Arkansas, som är den enda plats i världen där alla som är beväpnade med mejslar, ficklampor och hackor kan hitta sin egen lycka i jakt på ädelstenar. Visste du inte det? Boka genast ett flyg som tar dig till platsen som kan förändra ditt liv för alltid!

via nbcnews

The State Parks of Arkansas/Facebook

The State Parks of Arkansas/Facebook

I USA är det möjligt att hitta den enda platsen i världen där man kan gräva självständigt efter extremt värdefulla mineraler. Det är närmare bestämt i Arkansas där Crater of Diamonds lockar miljontals besökare årligen, från de mest nyfikna till experter på skattletning. En destination som är känd över hela världen, som också fascinerade Noreen Wredberg, en amerikansk kvinna som är bosatt i Granite Bay, Kalifornien.

Den tursamma damen hade planerat för en lång resa tillsammans med sin man, genom Hot Spring National Park för att därifrån ta sig till den berömda diamantgruvan. Den 23 september, efter att ha vaknat på ett av de många hotellen i området, gav de sig iväg med den vanliga turistnyfikenheten, utan att veta att det låg en gul diamant och väntade på dem den dagen.

 

Advertisement
The State Parks of Arkansas/Facebook

The State Parks of Arkansas/Facebook

Efter att ha kavlat upp ärmarna och grävt i flera dagar började det amerikanska paret att tappa hoppet. Den sista dagen, under ett kraftigt regn (som vanligtvis är en bra tid för att söka, eftersom regnet gynnar rengöring av eventuell smuts på marken) och efter att ha grävt några centimeter fann de den otroliga stenen: en transparent sten som liknade en ädelsten. Fulla av entusiasm bestämde de sig för att omedelbart gå till parkens Diamond Discovery Center där personalen, efter en noggrann undersökning kände igen stenen som en extremt värdefull diamant.

The State Parks of Arkansas/Facebook

The State Parks of Arkansas/Facebook

"När jag först såg den här diamanten under ett mikroskop tänkte jag: 'Wow', vilken vacker form och färg! Och det syntes att stenen var mer än fyra karat, den var lika stor som en karamell, med en rundad form och en intensiv gul färg".

För närvarande är Wredbergs diamant den största som hitills har hittats i parken. Den amerikanska kvinnan bestämde sig för att döpa den till Lucky's Diamond efter hennes mans katt. Det är ännu inte känt vad hon tänker göra med ädelstenen, men en sak är säker: hon kommer aldrig att glömma den tursamma resan!

Advertisement