Dottern får hemhjälpen att framstå som en tjuv och pappan straffar henne genom att låta henne sova ute i trädgården

av Titti Carlberg

01 Oktober 2021

Dottern får hemhjälpen att framstå som en tjuv och pappan straffar henne genom att låta henne sova ute i trädgården
Advertisement

Att ha en fredlig och konstruktiv relation "med sina barn är inte alltid så lätt, särskilt när de går igenom vissa perioder av sin tillväxt. Ingen förälder är född utbildad om hur man gör och man lär sig många saker under årens gång, från mer eller mindre trevliga vardagsupplevelser.

Fadern som är huvudperson i denna berättelse vet det, som trots att han först var övertygad om att han var en ganska förnuftig person, hade han tvivel och tankar som fick honom att be om en åsikt på nätet för ett straff som hans sextonåriga dotter fått utstå. En tjej som hade gjort sig skyldig till ett ganska fult beteende, mot en person som arbetade och som inte hade något att göra med hennes humör och problem. Låt oss se vad som hade hänt.

via HallNum032/reddit

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

"Jag har nyligen upptäckt att min dotter uppför sig illa - skriver en pappa i ett inlägg på Reddit - hon kommenterar ständigt utseendet på andra människor, kallar dem oattraktiva och det känns som att hon har blivit okänslig. Det är som om hon skulle ha tappat vettet eller nåt liknande, för hon är normalt sett väldigt artig, min hustru tror att detta plötsliga beteende kommer sig av att hon har fått nya kamrater i skolan".

En nödvändig förutsättning för att få ett bättre sammanhang om hur tjejen betedde sig. Enligt faderns ord var faktiskt ett av "målen" för hennes olämpliga beteende deras hembiträde, oförskämt behandlad av tjejen upprepande gånger. Trots många diskussioner och utskällningar från föräldrarna ändrade inte tonåringen sin attityd, den förvärrades istället. 

"Flera gånger har min dotter riktat in sig på vårt hembiträde fortsätter mannen i sitt inlägg - hon kritiserar hennes fysiska utseende och kallar henne för 'smutsig'. En dag blev jag förbannad och sa att hon skulle få ett kännbart straff om hon inte genast slutade med sitt uppförande". Och i slutändan var det precis det som hände.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Förra veckan skulle min dotter gå på en fest, och samma dag förolämpade hon vårt hembiträde på nytt. Vid det tillfället - fortsätter pappan i inlägget - straffade jag henne genom att förbjuda henne att gå till partyt". En straff som hon dock inte kunde smälta, och hon började planera sin hämnd.

"Några dagar senare kom hon till mig och sa att hon inte längre hittade sin Iphone - kan man läsa fortsättningsvis på Reddit - hon hade letat överallt. Hon bad mig ringa hennes nummer och det gjorde jag. Både min fru och jag blev väldigt förvånade över att höra hennes Iphone ringa i vårt hembiträdes väska. Hon nekade och grät, sa att hon aldrig hade rört telefonen och inte heller hade någon aning om hur den hade hamnat i hennes väska. Jag hörde att min dotter kallade henne upprepande gånger för tjuv, så jag sa till henne att gå till sitt rum och stanna där. Jag ville titta på bandet i vår inomhuskamera innan jag fortsatte diskussionen och där såg jag min dotter när hon stoppade ner sin Iphone i hembiträdets väska. Jag blev galen".

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Efter att ha bett hemhjälpen om ursäkt, blev mannen tvungen att på nytt straffa sin dotter, denna gång på ett mer drastiskt sätt. "jag sa till henne att hon var under straff och att hon skulle passera natten ute i trädgården (hon har fobi för maskar), hon grät och bad mig att inte tvinga henne att sova utomhus bland smuts, insekter och värmen, men det blev som jag hade bestämt". Mannen avslutar inlägget med att säga att han tidigare hade försökt med mer "klassiska" straff, till exempel städa huset, men dessa fall slutade med att dottern matstrejkade i flera dagar och utsatte sig själv för fara.

Så han frågade Redditanvändarna om han hade gjort fel genom att straffa henne på det sättet och det var ingen brist på svar. De flesta användare uttryckte solidaritet med föräldern, förstod hans motiv och hans handlande, några föreslog också en del alternativa lösningar, med tanke på situationen.

Vad tycker ni? Gjorde pappan rätt genom att välja detta straff eller var det överdrivet?

 

Advertisement