Arbetaren får inte betalt för sitt renoveringsarbete: förstör badrummet med en hammare hos kunden - Curioctopus.se
x
Arbetaren får inte betalt för sitt…
Han planterar ett träd om dagen i 40 år: idag har han 550 hektar frodig skog Flickvännen ligger på sjukhus med sammandragningar: han har med sig sin Xbox för att få tiden att gå

Arbetaren får inte betalt för sitt renoveringsarbete: förstör badrummet med en hammare hos kunden

26 September 2021 • Av Titti Carlberg
711
Advertisement

Att få en rättvis ekonomisk avkastning för ett utfört arbete är varje arbetares rätt. Ersättningen ska inte bara vara rättvis, den måste också komma inom en acceptabel tidsram: att arbeta innebär att man erbjuder sin tid och sina färdigheter i utbyte mot pengar, men vad händer om dessa pengar inte kommer fram? Det är frågan som en arbetare ställde sig efter att han känt sig lurad av kunden.

I Colorado Springs, USA drabbades två arbetare av lurendrejeri: efter att ha genomfört renoveringar hos en kvinna som heter Amber Trucke, fick de inte betalt. Arbetarna hade, innan de började, fastställt en summa som de kom överens med kunden om: kvinnan betalade dock aldrig hela summan efter arbetets slut. Arbetarna var rasande: de hade slutfört jobbet, vilket hade tagit den tiden som var föreslagen, men de fick inte den överenskomna summan på 7.555$. Kvinnan betalade endast ut 3.300$, eftersom hon inte var nöjd med slutresultatet. Arbetarna hävdar att de aldrig har hört klagomål från Amber, inte ens under tiden de renoverade.

Vi vet inte exakt vad klienten sagt, eller inte sagt, till arbetarna; och vi vet inte exakt på vilken sida sanningen ligger. Men arbetarna Terry James Gregory och Jordan Cazarez kände sig lurade av husägaren. En arbetare som var arg på grund av den uteblivna betalningen, tog sig in i Ambers hus och började slå sönder alla plattorna som han hade satt upp i badrummet. Kvinnan som antagligen trodde att hon skulle få njuta av det nyrenoverade badrummet för en betydligt reducerad summa, chockades av arbetarens reaktion och filmade hela händelsen med sin smartphone.

Advertisement

Inför bedrägeriet valde arbetaren att ta hämndens väg. I videon ser vi hur arbetaren med en hammare i handen, träffar plattorna och säger "Jag har betalat tusentals dollar. Vem ersätter mig för dem?" Och sedan säger han, "Detta har aldrig hänt tidigare och det är inte normalt. Det var många andra projekt som ingick i kontraktet som hon är ovillig att betala". Vad tror ni? Gjorde arbetaren rätt i att ta till denna hämnd eller skule han ha gått en annan väg?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack