"Dina tatueringar är skrämmande": husägare nekar en student att hyra en bostad - Curioctopus.se
x
"Dina tatueringar är skrämmande":…
Bedräglig förpackning: 17 gånger som folk har blivit förrådda av sina inköp Dessa fossila fotavtryck visar att människan var i Nordamerika tidigare än man alltid har trott

"Dina tatueringar är skrämmande": husägare nekar en student att hyra en bostad

27 September 2021 • Av Titti Carlberg
1.443
Advertisement

När artonåriga Kadince Ball, var på väg att bli läkarstudent och hittade det perfekta boendet för sina högskolestudier, trodde hon aldrig att hennes estetik på något sätt skulle kunna påverka hennes förmåga att hyra en bostad.

Men för vissa människor verkar det som om det yttre utseendet är viktigare än ämnet, när de måste interagera med andra. Visst var det så för hyresvärden som utan att tänka för mycket nekade hyreskontraktet till flickan av en enda anledning: hennes tatueringar.

via: CBC

Kadince plan var enkel, och om du vill, mycket lik den för många andra studenter som närmar sig universitetsvärlden. För att studera vid Western University of Ontario behövde tjejen ett boende. Så efter att ha hittat ett via en onlineannons kontaktade hon hyresvärden, skrev på ett hyresavtal och betalade en suma pengar i förskott.

Efter en lång resa till den kanadensiska staden London, Ontario, där Kadince valda universitet ligger, gick det inte som hon hade planerat.

När Esther Lee, kvinnan som äger bostaden i fråga, träffade artonåringen sa hon först ingenting. Det verkade som att det hade varit ett framgångsrikt möte och att hon kunde flytta in vilken dag som helst. Men när hon kommit tillbaka till sitt hotell kunde hon inte tro sina öron när hon lyssnade på Esther som i telefonen gick rakt på sak "Jag vill inte att du flyttar in här"

Det är ingen idé att vi går in på tjejens förvåning och förargelse. Efter att ha insisterat på en förklaring om varför, fick hon inget klart svar. Tills kvinnan, med tanke på situationen, bestämde sig för att "erkänna" orsaken till sin ändrade åsikt. "Du har tatueringar som skrämmer mig - sa hon när hon blev utfrågad - jag vill inte hyra ut till dig på grund av det: tatueringarna täcker nästan hela din arm".

Advertisement

Upprörd och förolämpad påpekade Kadince att hennes tatueringar var mycket personliga val och att de var konstverk som inte var stötande, våldsamma eller skrämmande över huvudtaget. "Jag blev mållös, jag hade skrivit under ett hyresavtal men eftersom jag har ett särskilt utseende blev det annullerat", kommenterade nedslaget artonåringen. Lyckligtvis, efter denna upplevelse att glömma, kunde Kadince hitta ett annat boende där hon accepterades för den hon är, utan några fördomar.

Hon utesluter inte i alla fall att hämnas mot husets ägare med eventuella rättsliga åtgärder, med tanke på att det nödvändiga meddelandet saknades för att annullera hyreskontraktet som redan var vederbörligt underskrivet. Tycker du att det är rättvist att döma en person på grund av dens tatueringar?

Tags: WtfAbsurtBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack