Skolor tar bort analoga klockor från klassrummen: eleverna vet inte längre hur de ska läsa visarna - Curioctopus.se
x
Skolor tar bort analoga klockor från…
En morfar kräver att hans dotter ger honom lön för att han har passat sitt barnbarn Detta fascinerande träd hänger i tomrummet och fortsätter att balansera sig på sina rötter

Skolor tar bort analoga klockor från klassrummen: eleverna vet inte längre hur de ska läsa visarna

21 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
548
Advertisement

Det digitala har blivit en del av vårt liv, även i de minsta aspekterna. Med tiden och med framstegen i tekniska processer har allt - eller nästan - blivit digitalt. Vi förlitar oss inte längre på papperskartor eftersom vår smartphone visar oss hur vi ska gå, vi läser inte tidningen längre för vi kan läsa nyheterna på Google eller sociala medier, vi framkallar inte foton längre eftersom vi föredrar att spara dem i molnet. Denna omvandling, som har funnits framför våra ögon ett tag, har dock återverkningar.

via: telegraph

Unga människor, även om det inte bara är de, förlitar sig allmer på teknik, även för att utföra de enklaste vardagliga åtaganden. Lärarna i Storbritannien, upptäckte att på sina lektioner distraherades eleverna av de analoga klockorna. Det verkade faktiskt som att det finns en mycket hög benägenhet från elevernas sida att stirra på dem för att försöka förstå hur mycket tid som återstår av lektionerna. Det är därför många skolor tar bort de analoga klockorna och ersätter dem med digitala, som är lättare att läsa.

Distraheringen är ännu större under tentamen: i stället för att koncentrera sig på att utföra uppgifterna oroar de sig för hur mycket tid de fortfarande har tillgängligt och försöker dechiffrera visarnas position. Många elever har klagat till lärare över att de har svårt att läsa analoga klockor, de har svårt att hantera tiden.

Enligt en undersökning kan barn mellan tio och tolv års ålder inte säga tiden genom att titta på en analog klocka. Men inte bara de: även gymnasieelever har svårt att läsa av visarna. Detta händer för att många armbandsur är digitala och för att dator och smartphone visar tiden utan behov av visare. Från en tidig ålder läser fler och fler personer - för att förstå tiden - helt enkelt bara siffrorna. Valet i många skolor motiveras därför av en önskan att hjälpa eleverna och få dem att känna sig mer avslappnade under proven. Men alla analoga klockor kommer inte att tas bort: det engelska utbildningssystemet hoppas kunna lära eleverna hur man använder analoga klockor och sedan återinföra den i klassrummen.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack