En morfar kräver att hans dotter ger honom lön för att han har passat sitt barnbarn - Curioctopus.se
x
En morfar kräver att hans dotter ger…
15 konstruktionsmisstag framför vi bara skulle vilja klia oss i huvudet Skolor tar bort analoga klockor från klassrummen: eleverna vet inte längre hur de ska läsa visarna

En morfar kräver att hans dotter ger honom lön för att han har passat sitt barnbarn

21 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
396
Advertisement

Mor- och farföräldrar är en värdefull gåva i föräldrarnas och barnbarnens liv. Mammor och pappor vet detta väl: deras föräldrars hjälp är ofta grundläggande och värdefull. Mor- och farföräldrar älskar sina barnbarn villkorslöst och tar hand om dem när föräldrarna inte kan. Att vara mor- och farföräldrar, liksom att vara förälder, är ett jobb i alla avseenden: det enda elementet, kanske inte helt irrelevant, är att det är ett obetalt jobb. Mor- och farföräldrarna ger sina barn hjälp utan att be om något i gengäld, för att hjälpa, för att kunna se sina barnbarn växa och för att känna sig användbara.

via: TheSun

Även om många anser att en mor- eller farförälder är det bästa jobbet i världen, finns det någon som föredrar att få betalt för att ta hand om sina barnbarn: en tanke som på många sätt går mot strömmen. En mamma berättade om sin erfarenhet hur hennes far - alltså hennes barns morfar - bad henne att betala honom för att ta hand om sitt barnbarn. Men det var inte bara en begäran: hon berättar hur hennes far krävde att få betalt för det utförda arbetet, han vill till och med ha en månadslön. Kort sagt, han skulle inte ha tagit hand om sitt barnbarn av kärlek: han krävde en ekonomisk ersättning. 

Kvinnan berättar att hon en dag såg sin far resa sig upp från soffan och på ett mycket övertygande sätt sa att han skulle till banken för att hämta ut sin "lön". Hon förstod inte vad han syftade på, och pappan gav henne ett svar som gjorde henne förvirrad: han ville ha betalt för att ta hand om sitt barnbarn. Mamman skrev: "Jag vill helst inte att han ska umgås med henne alls om han inte gör det med nöje utan vill ha betalt för att vara tillsammans med henne". För att avreagera sig, sökte hon stöd online och hoppades att hon inte var den enda som befann sig i den här situationen. "Hur pass engagerade är era föräldrar i sina barnbarn? Jag är mycket besviken på min far".

Vissa webbanvändare har försökt lugna kvinnan, skrivit att det - förmodligen - handlade om ett skämt, även om kvinnan inte fick den känslan. Andra personer blev chockade och kallade morfaderns förslag "absurt och ofattbart". Att ta hand om sitt barnbarn borde vara ett nöje: det innebär att umgås med det och samtidigt hjälpa sitt barn. Vad är din åsikt om detta? Är morfaderns begäran begriplig eller är det nonsens?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack