En man upptäcker sig själv på ett foto som hans fru tog 11 år innan de lärde känna varandra - Curioctopus.se
x
En man upptäcker sig själv på ett…
En indisk kvinna bär en engelsk köpman på sin rygg: kolonialismen illustrerad i ett enda stark fotografi Australien, den första koalaungen föds efter de förödande bränderna 2019: ett hopp inför framtiden

En man upptäcker sig själv på ett foto som hans fru tog 11 år innan de lärde känna varandra

04 Juni 2020 • Av Sara Lindbladh
2.977
Advertisement

Historien som vi kommer att berätta utspelade sig i Kina och har som huvudroll ett ungt par, Mr Ye och Ms Xue, som år 2011 ingick äktenskap och därefter fick två fantastiska tvillingdöttrar. Under en helt normal dag som de tillbringade hemma hos hennes mamma, hade familjen börjat titta på gamla fotografier för att se om flickorna mest liknade mamma eller pappa. De förväntade sig säkerligen inte att det under fotografiutforskningen skulle uppdagas ett sammanträffande som är mer unikt än ovanligt.

När han tittade igenom fotografi efter fotografi, fick mr Ye plötsligt se en bild av sin fru som ung poserandes framför an staty som han själv hade besökt många år tidigare. Och det var i det ögonblicket som en detalj gav honom rysningar: bakom ryggen på flickan kände mannen igen sig själv, även han i pose för en bild.

Efter några ögonblick av förvirring kunde de sedan reda ut det hela: båda ungdomarna, 11 år innan de träffades och blev kära, hade åkt på utflykt till staden Qingdao och besökt May Fourth Square... i exakt samma ögonblick!

Förvåningen och känslorna kring uppräckten var naturligtvis jättestarka: Kina har en befolkning på över en miljard människor, det var praktiskt taget omöjligt att detta skulle hända! Därefter lyckades även Mr Ye hitta den bild han tagit i det ögonblicket, givetvis taget från en annan vinkel.

Advertisement

Efter att den delades, har det kära parets berättelse fascinerat tusentals människor, som i detta fotografi har sett ödet uttrycka sig med sin fulla kraft. Självfallet kommer staden Qingdao alltid att vara en speciell plats för Mr Ye och Ms Xue: det var här som deras vägar korsades för första gången, även om de fram till det ögonblicket inte hade någon aning om det.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack