Han bär polariserade glasögon och ser faror i vatten som tidigare var omöjliga att se

av Titti Carlberg

10 Mars 2024

Han bär polariserade glasögon och ser faror i vatten som tidigare var omöjliga att se
Advertisement

Många människor är passionerade av fiske, men om denna aktivitet utövas i Florida, visar en video som har blivit populär på sociala medier varför man bör bära en viss typ av glasögon.

Advertisement

Polariserade glasögon för att fiska i Florida: varför?

Polariserade glasögon för att fiska i Florida: varför?

onlyfish.239/Instagram

Amatörfiske involverar många människor i alla delar av världen, men det finns en specifik plats där, enligt ett klipp som delas på sociala medier, denna aktivitet kräver ett viktigt tillbehör: det handlar om ett par solglasögon med polariserade linser. Varför? Videon som delas på det sociala nätverket Instagram av användaren Hugo Garcia, en fiskeentusiast, vars smeknamn, inte överraskande är "onlyfish", förklarar anledningen.

När man närmar sig vattnet i Florida, USA, med sitt fiskespö och allt annat man behöver är det också en bra idé att ha med sig ett par glasögon med orangea linser, förklarar Hugo i sitt klipp som satte "skräck" i webbanvändarna. 

"Man vet aldrig vad som kan gömma sig i Floridas fiskevatten. Det är därför polariserade glasögon är ett måste" skrev han i rubriken till videon, som har uppmärksmmats av tusentals människor.

Advertisement

Polariserade glasögon hjälper dig att se alligatorer i vattnet

Polariserade glasögon hjälper dig att se alligatorer i vattnet

onlyfish.239/Instagram

I videon filmar Hugo en till synes harmlös lagun i Sunshine State. Men efter att ha placerat de polariserade linserna framför kameran på sin mobiltelefon förändras scenariot:I vattnet finns det helt klart en alligator av störande dimensioner, som kan utgöra en fara för människor. Speciellt om människorna är utrustade med fiskespö och bete.

Glasögon med polariserade linser har kraften att motverka reflektionen av solstrålarna på vattenytan som bländar sikten, vilket gör att man kan se under dem och se eventuella "hotfulla faror". Även om en noggran titt kan upptäcka den enorma reptilen kan bärande av dessa användbara tillbehör garantera större säkerhet och förhindra potentiella risker. De som bor i Florida är medvetna om att en alligator kan lura i vilken vattenkälla som helst, men turister och oerfarna fiskare kan underskatta denna möjlighet.

Polariserande linser för fiskare: webbanvändarnas åsikter

Efter att ha sett klippet och märkt skillnaden mellan före och efter, strömmade användarna till kommentarfältet, för att säga sin åsikt: "Jag kan bokstavligt talat se den utan glasögon, bror" var den första kommentaren, men vissa andra gjorde det inte: "Den är absolut mer synlig med glasögon. Varje gång någon försöker ge en vägledning för att hjälpa människor känner sig någon alltid tvungen att komma med motbevis. Uppenbarligen fattar de ingenting. Som boende i Florida tackar jag dig för informationen!".

En person anser att, polariserade linser eller inte, det alltid är tillrådligt att hålla sig borta från områden där alligatorer kan vara närvarande. "Visst ser man dem tydligare, men de är värdelösa. Om du bor i ett område nära dem och ändå inte förstår vad som är säkert och inte, tja, det är ditt naturliga val.". 

De flesta är dock överens om att det är en otvivelaktig fördel att bära den här typen av glasögon: "Allt blir mer synligt, de minskar reflektionen på vattenytan, man märker att reflektionen från himlen inte längre finns där. vid en viss tidpunkt, kanske man inte ser alligatorn på grund av alla reflektioner på vattnet.". En annan tillägger: "Ja, det finns en anledning till att fiskare bär polariserade solglasögon: polariserade linser säkerställer att reflektionerna försvinner från ens blick, vilket gör det lättare att se i en dålig ljuskvalitet.".

Vad tror du om detta? Tror du att det här tipset kan vara användbart för dem som bestämmer sig för att fiska i Florida.

Advertisement