Detta hotell erbjuder gästerna en gratisnatt i händelse av regn under semestern, men endast under vissa förhållanden

av Titti Carlberg

08 Mars 2024

Detta hotell erbjuder gästerna en gratisnatt i händelse av regn under semestern, men endast under vissa förhållanden
Advertisement

Dåligt väder på semestern kan bli ett problem, men det finns ett hotell som skyddar din vistelse i händelse av - vilket är mycket troligt - regn. Hur? Låt oss upptäcka det tillsammans.

Advertisement

Ett hotell i Singapore erbjuder ett "anti-regn"-paket

Ett hotell i Singapore erbjuder ett "anti-regn"-paket

Basile Morin/Wikimedia commons - CC BY-SA 4.0 DEED

När man åker på semester är det viktigt att kolla vädret på destinationen, hålla tummarna och hoppas på att få njuta av vackra soliga dagar under vistelsen. Men om din destination är Singapore, kanske det inte blir så: på stadstaten på ön, som ligger i det maritima Sydostasien, regnar det cirka 171 dagar om året. Det finns därför en 50% chans att behöva ta med ett paraply, men just av denna anledning har ett lokalt hotell beslutat att ta denna eventualitet i akt och erbjuder en lösning till gästerna.

InterContinental Hotell i Singapore, även kallat Lion City, har tagit en avsevärd risk genom att garantera en kvalitetsvistelse för turister: gästerna kan faktiskt dra nytta av "Rain Resist Bliss", "Regn står emot lyckan", genom vilket hotellet kommer att återbetala en övernattning om planerade aktiviteter under vistelsen blir inställda på grund av dåligt väder.

Advertisement

InterContinental Hotel: villkoren för återbetalning vid regn

InterContinental Hotel: villkoren för återbetalning vid regn

Freepik

Hotelchefen Andreas Kraemer berättar: "Jag småpratade med en grupp vänner om utsikterna för lyxresor och en av dem kommenterade skämtsamt om det att kunna garantera fint väder skulle vara nästa nivå av ultimata lyxresor par excellens.".

Faktum är att det skulle vara fantastiskt att kunna ingripa på väderförhållande för att se till att dina gäster har drömsemestrar, men detta är inte möjligt. Men inspirerad av detta samtal, hade Kraemer en idé: att skapa ett slags försäkringspaket mot eventuell nederbörd.

Men det finns ett men: det finns specifika förutsättningar för att kunna ta del av erbjudandet. InterContinental kommer inte återbetala gästerna så fort det börjar falla några droppar från himlen, utan varaktigheten av regnet måste överstiga 120 kumulativa minuter under en fyratimmarsperiod, under dagtid från klockan 8:00 till 19:00. Dessutom beviljas gratisnatten vid regn endast för gäster som bor i hotellets sviter, som kostar från 850 singaporedollar för juniorlyxrum upp till 4.500 SGD av presidentsviten.

När ska man besöka Singapore?

När ska man besöka Singapore?

JJKuek/Wikimedia commons - Public domain

Återbetalningen betallas inte ut i kontanter utan i voucher på samma belopp som sviten som dock måste användas inom 6 månader. En idé som inte bara tillfredsställer gästerna, utan som gör att InterContinental i Singapore skiljer sig från andra hotell genom att erbjuda en verkligt intressant fördel.

I vilket fall som helst, om du råkar ut för regniga dagar när du är i Lyon City, finns det giltiga alternativ till turistaktiviteter som promenader och utflykter: det är till exempel möjligt att besöka museet för asiatiska civilisationer eller gå in i de karaktäristiska butikerna för lite shopping i förorten Tiong Bahru, även om ett paraply till hands inte bör saknas. Det kan börja droppa från himlen precis när som helst, i utbyte mot en gratis natt på detta lyxiga hotell.

Den bästa tiden att besöka Singapore är under den torra årstiden, som sträcker sig från mars till augusti, även om det kan regna även under dessa månader, vanligtvis på eftermiddagar. Från november till januari är den våta nordöstra monsunsäsongen särskilt regnig.

Har du någonsin varit i Singapore? Vad tycker du om detta erbjudande?

Advertisement