Du kanske har växter i ditt hem som bringar otur: ta reda på vilka med Feng Shui

av Titti Carlberg

18 September 2023

Du kanske har växter i ditt hem som bringar otur: ta reda på vilka med Feng Shui
Advertisement

För dem som tror och bryr sig, precis som det finns gester, föremål, ritualer och traditioner som bringar lycka, finns det andra som bringar olycka. Till exempel, enligt Feng Shui, har hur och vad som är ordnat i ditt hem förmågan att hindra eller gynna det naturliga flödet av "chi" det vill säga vital energi.

Bland de mest utnyttjade elementen inom inredning finns växter och blommor. Men utöver dess estetiska skönhet har dessa också specifika egenskaper vilka är förknippade med olika "vibrationer". Du kanske har växter hemma som bringar olycka, och du vet inte om det. 

Läs vår lista nedan för att upptäcka om du har valt fel växter när du inredde ditt vardagsrum, arbetsrum eller sovrum.

Advertisement

Saker att veta innan du börjar

Saker att veta innan du börjar

pxfuel

Utan att behöva börja lista vilka växter som bringar olycka, i första hand är det de som har vissnat. Det spelar ingen roll vilken sorts växt det är, om de är vissna är det värsta du kan göra att ha dem kvar i din bostad, det skapar verkligen problem. Förutom att de gör miljön deprimerande, bör du känna till att de dessutom kallar på onda andar, enligt kinesisk kultur.

Rangordningen av 5 växter som bringar olycka

Okej, här följer en kort recension av växter som bringar olycka, om du har någon av dem, så råder vi dig att ta hand om den direkt.

Advertisement

Växter som bringar olycka, enligt Feng Shui

Växter som bringar olycka, enligt Feng Shui

pxfuel

  • Kaktus: alla taggiga växter är kopplade till olycka, eftersom taggarna framkallar smärta och svårigheter. Men om du placerar dem i ett fönster blir de ett slags väktare och försvar.
  • Bonsai: ja, just de vackra och suggestiva små träden. I verkligheten är de inte så "giftiga" ur energisynpunkt, men tills de blommar stagnerar flödet. Så om du gillar dem särskilt mycket, bör du placera dem utomhus.
  • Kristi törnekrona: De taggar som bringar olycka är framförallt de spetsiga. Dessutom är de skadliga för barn och husdjur, så ett verkligt dåligt val.
  • Hortensior: Mer än olycka är dessa exemplar kopplade till ensamhet och brist på tillgivenhet. Att ha dem hemma i bostaden kan därför stimulera tillstånd av känslomässigt obehag och ensamhet.
  • Benjaminfikus: Många människor har en hemma i bostaden eftersom det är en av de mest populära krukväxterna. Tyvärr finns den på "svarta listan" över växter som bringar olycka. Den är dessutom inte bra för allergiker.

Som du kan se i allmänhet, för att avvärja negativitet, är knepet att ha växterna utomhus. Men om du inte har den möjligheten, ta först reda på om deras Feng Shui.

Advertisement