Paradisträdet: den trendiga växten som framkallar lycka, men varför?

av Titti Carlberg

14 September 2023

Paradisträdet: den trendiga växten som framkallar lycka, men varför?
Advertisement

Varje växt eller blomma har en mycket specifik betydelse, så pass att uttrycket "blommornas språk" används. Detta gäller inte bara värdet och vad varje exemplar betyder utan också alla de traditioner, berättelser och händelser som är kopplade till dem världen runt.

Naturen har alltid varit en budbärare, och individer i samhället har ofta använt dess frukter för att locka till sig tur. Till exempel bringar paradisträdet lycka, men vad är anledningen till dess berömmelse? Vad ligger bakom dessa övertygelser.
Här berättar vi allt du behöver veta om det.

Advertisement

Låt oss först bekanta oss med det

Låt oss först bekanta oss med det

marissa anderson/Flickr

Ok, paradisträdet bringar tur men när du möter den är det viktigt att du känner igen den. Kan du, till exempel, känna igen växten om du ser den? Dess botaniska namn är Crassula Ovata, och det är en vintergrön buske.

Ursprungligen från Södra Afrika och Moçambique och den används flitigt i inredningsdesign för att dekorera bostäder för utställning. Estetiskt presenterar den små runda blad som är tjocka med en klar grön färg. I vissa fall utvecklar exemplaren röda nyanser och kan ge små vita eller rosa blommor.

Advertisement

Ursprunget till dess berömmelse

Ursprunget till dess berömmelse

Varför bringar paradisträdet tur? Framför allt i Asien är denna växt förknippad med ekonomiskt välstånd eftersom dess blad har en färg som påminner om dyrbara jademynt. Faktum är att den även kallas "pengaträdet".

Enligt traditionen symboliserar den därför tillväxt och förnyelse. Med anledning av det kinesiska nyåret placeras dessa exemplar till och med nära aktiebrev som ett gott omen. Paradisträden ges ofta som gåvor till människor som arbetar inom den ekonomiska sektorn för att bringa framgång.

Önskningar om rikedom, men inte bara

Paradisträdet bringar lycka, inte bara ur penningsynpunkt. Faktum är att det finns specifika ritualer för att utnyttja dess "krafter" inom olika områden av livet. Med respekt för Feng Shui, är öst riktningen för att placera denna växt om du vill ha god hälsa, familjeharmoni och framgång inom akademiska projekt.

Men placerad mot norr ger paradisträdet näring till barns krestivitet. Slutligen, om du ger den till en bekant, och den börjar blomma är det ett tecken på att förhållandet kommer att förvandlas till en lång och djup vänskap. I vilket fall som helst är det tydligt att om man äger en, ger den som en gåva eller får en i present, representerar den en kraftfull talisman som skyddar från ondska och öppnar dörrarna för många intressanta framtidsutsikter.

Advertisement