Hemligheten med att rengöra träslevar och få dem att se ut som om de nyss köpts

av Titti Carlberg

12 September 2023

Hemligheten med att rengöra träslevar och få dem att se ut som om de nyss köpts
Advertisement

När du bestämmer dig för att laga mat finns det några element, förutom råvarorna, som inte kan saknas och det är redskapen. Först och främst behövs kastruller och stekpannor, utan vilka ingredienserna inte kan placeras på spisen. När du ska koka mat måste du blanda och röra om i kastrullen för att förhindra att innehållet bränns fast och det bästa föremålet för detta är en träslev.

Det senare har en väsentlig del i arsenalen av köksredskap. Av denna anledning, efter att ha använt den blir det nödvändigt att göra den ren och glänsande igen. Här är hemligheten med att rengöra den och få den att se ut som om den precis köpts. Låt oss se i detalj hur man går tillväga.

Träsleven

Träsleven

Clément Bucco-Lechat/Wikimedia Commons

Träslevar har använts sedan urminnes tider. Trä var ett material som var lätt att hitta, varför det användes för att skapa köksredskap. Under århundradenas gång har slevar blivit allt vanligare redskap runt om i världen. De är perfekta föremål både för att blanda preparat och för att laga maten. Dessutom, eftersom de inte är alltför grova, repar de inte stekpannor och kastruller.

Advertisement
Hemligheten med att rengöra träslevar och få dem att se ut som om de nyss köpts - 2

Träslevar är perfekta för matlagning, eftersom de inte reagerar kemiskt med maten, vilket innebär att de inte ändrar smaken på rätterna, till skillnad från metall- och plastredskap. Dessutom påverkar de inte non-stickytor, och de är framför allt hållbara, eftersom det är väldigt ovanligt att de försämras. Allt detta gör att de håller väldigt länge, och det finns ingen anledning att byta ut dem ofta.

Hur man rengör träslevar för att få dem att se ut som nya

Hur man rengör träslevar för att få dem att se ut som nya

Old Photo Profile/Flickr

Naturligtvis, precis som med alla redskap, är renlighet viktigt. Det är inte fel att diska dem i diskmaskinen, men innan du placerar dem inuti apparaten är det viktigt att torka av matresterna med en blöt svamp. Du kan också handdiska och låta lufttorka dem.

En av de mest effektiva metoderna för att eliminera eventuella matrester, och därför förhindra att de kontaminerar andra preparat, är att ta de diskade och rena slevarna och sänka ner dem i ett högt glas med hett vatten och bikarbonat. Detta gör att springorna i dem vidgas och det blir lättare att diska dem i fortsättningen.

Ta bort dem från vätskan efter ett tag och skölj dem under kallt vatten, så att de drar ihop sig naturligt och lägg dem på en ren trasa för att lufttorka.

Kände du redan till den här metoden. Från och med nu kommer du säkert inte använda någon annan metod.

Advertisement