Stärk dina skelettben: det finns ett oanat livsmedel och en övning som tar hand om ditt skelett

av Titti Carlberg

07 September 2023

Stärk dina skelettben: det finns ett oanat livsmedel och en övning som tar hand om ditt skelett
Advertisement

Skelettet är ställningen som håller oss stående. Det tillåter oss att röra oss, stödjer kroppens vikt och skyddar de inre organen genom att linda in dem som i en skyddande bur.

Bara denna introduktion borde få oss att förstå hur viktigt det är att bevara denna pansar, denna bärande struktur, på bästa möjliga sätt. Den första tanken går till mineralet par excellence som det är gjort av, nämligen kalcium. Så lösningen skulle vara en kost rik på mejeriprodukter och ostar. Ett annat grundläggande element, D-vitamin, som kroppen tar in tack vare solen, eller med hjälp av tillskott. Slutligen behövs även rörelse. Men för att stärka benen finns det två exakta system att anta, som många inte känner till.

Låt oss se vilka det är.

via Medical News Today

Advertisement

Livsmedel som stärker skelettbenen

Livsmedel som stärker skelettbenen

PxHere

Den första strategin är näringsmässig och vi har redan börjat nämna den. Men det förutses att den dagliga inkluderingen av en frukt som nästan aldrig förknippas med benskörhet, vi menar plommon. Ja, den första tanken som förmodligen dyker upp är att det är ett livsmedel som är användbart för att främja matsmältningen och regelbunden tarm. Det är sant, och endast ett fåtal människor vet att plommon också innehåller K-vitamin och mangan. Båda är viktiga för att stärka benstrukturen, men på vilket sätt?

Anledningen är att de har en gynnsam effekt på bindväv och benmärgens funktion. Dessutom är plommon rika på koppar, som hjälper till att transportera järn och bekämpa oxidativ skada. Denna mix är ett riktigt universalmedel för kroppen och för att hålla vårt skelett robust.

Advertisement

Träningen som förlänger livet på ditt skelett

Träningen som förlänger livet på ditt skelett

Pexels

Den andra strategin för att stärka skelettbenen har en enda och oanad övning. Du kan träna med vikter, jogga, spela tennis, men inget av det är så effektivt som att "hoppa". Det stämmer, du läste rätt, att hoppa några minuter i veckan är ett livselixir för ditt skelett. Det enklaste sättet att närma sig denna rörelse är att använda ett hopprep. Men om du har problem med det går det utmärkt att bara hoppa på plats och simulera att du hoppar hopprep.

Kände du redan till dessa knep för att stärka dina skelettben?

Advertisement