Gammal husmorskur: prova med salt på disksvampen, du kommer aldrig återvända till det tidigare sättet

av Titti Carlberg

07 September 2023

Gammal husmorskur: prova med salt på disksvampen, du kommer aldrig återvända till det tidigare sättet
Advertisement

Vi hör ofta frasen mormors huskur, men vad betyder den? Med detta uttalande vill vi indikera alla de extremt enkla preparat, som är gjorda med naturliga icke-kemiska produkter. I vissa fall används de för hälsan i andra för rengöring. Det sistnämnda är väsentligt i ett hem, en av de platser som naturligt ska skina och inte avge dålig lukt är köket. Här måste allt vara extremt rent, för om du får gäster vill du inte servera dem på smutsigt porslin.

Av denna anledning är det första som alltid måste vara ren är disksvampen. Låt oss se sambandet mellan salt och rengöringen av svampen.

via https://lifehacker.com/use-salt-to-revive-your-kitchen-sponge-1850641897

Advertisement

Varför ska man strö salt på disksvampen?

Varför ska man strö salt på disksvampen?

Old Photo Profile/Flickr

Salt är inte bara en ingrediens som används för att smaksätta maträtter, utan det kan även användas inom andra områden. Det är faktiskt inte alla som vet att det kan vara väldigt användbart för att desinficera och städa bostaden. Detta är en mycket användbar vetskap eftersom det kan ha en positiv inverkan på ens kassa för tvärtemot rengöringsmedel kostar det väldigt lite. Det är också bra att minimera användningen av kemikalier så mycket som möjligt.

Advertisement
Pexels

Pexels

Salt kan därför användas på olika sätt, men varför ska man ha det på disksvampen? Svaret är enkelt, eftersom det har en desinficerande effekt, vilken gör att du får bort alla bakterier. Denna antibakteriella egenskap kan också hjälpa huden att läka från infektioner.

Så hur använder man salt för att desinficera svampen? Låt oss se.

Hur man omsätter detta knep i praktiken

Hur man omsätter detta knep i praktiken

Curioctopus

Att omsätta denna process i praktiken är väldigt enkelt, du behöver bara vatten, salt och en balja. Först fyller du baljan med varmt vatten, därefter tillsätter du salt och rör om tills det löser upp sig. Lägg ner svampen och låt den dra i 30 minuter. Efter det är det bara att vrida ur den och låta den torka.

Denna praktiska huskur kan användas med många produkter, inte bara svampar, utan också dukar, trasor för rengöring av golv, disktrasor och till och med sopborsten. Proceduren är alltid densamma, och du kommer alltid ha rena och desinficerade produkter. När de torkat kan du polera hela bostaden tills den skiner.

Nuförtiden söker vi desperat efter kemikalier för allt, medan man förr i tiden mest använde naturliga produkter. En enkel blandning av vatten och salt, till exempel, kan hjälpa i situationer som denna och många andra.

Kände du till saltets funktion?

Advertisement