Att äta plommon varje dag: vad har det för effekt på tarmen?

av Titti Carlberg

06 September 2023

Att äta plommon varje dag: vad har det för effekt på tarmen?
Advertisement

Plommon är en typ av frukt som är känd som en effektiv naturlig allierad för regelbundenhet i tarmen. Men vad händer i vår kropp om vi äter dem varje morgon?

Många känner till deras effekt på tarmen, men fördelarna är inte begränsade vid det. Men vi måste dock också ta hänsyn till de negativa aspekter som kan uppstå om man äter en för konstant mängd av dem.
Låt oss se svaret tillsammans.

via Very Well Health

Advertisement

Plommon, en stark naturlig allierad för tarmen

Plommon, en stark naturlig allierad för tarmen

Pixabay

Plommons rykte är känt för sin välgörande effekt i vår kropp, i synnerhet för tarmen, vilket gör dem till en av de mest lämpade frukterna för att återställa rätt matsmältningsflöda. Dessutom innehåller de viktiga näringsegenskaper och den söta smaken är väldigt uppskattad. 

Denna frukt tillhör Rosaceen-familjen och vid förberedning är de väldigt mångsidiga, man kan äta dem både färska och, om man vill, torkade. Deras funktion förblir oförändrad i båda fallen.

Eftersom de är rika på fibrer främjar de tarmpassagen genom att hjälpa oss att befria kroppen från gifter. Och det är just denna aspekt som är särskilt känd för att de är utmärkt allierade för att hjälpa tarmen att bibehålla dess korrekta funktion.

Advertisement

De gynnsamma effekterna av katrinplommon du inte kände till: otroligt

De gynnsamma effekterna av katrinplommon du inte kände till: otroligt

Pixabay

Bland deras värdefulla komponenter hittar vi också sorbitol: det är ett ämne med laxerande effekter, vilket gör plommonen till kraftfullt naturliga allierade mot förstoppning. Deras gynnsamma effekter ges också av närvaron av C-vitamin, K-vitamin och kalium, vilket gör denna frukt till en antioxidant och ett skydd av immunsystemet, samt bekämpar inflammation.

Kort sagt, fördelarna är verkligen många, men vad skulle hända i vår kropp om vi åt plommon varje dag? Skulle det vara fördelaktigt för vår kropp eller kontraproduktivt?

Detta är vad som händer i vår kropp om vi äter plommon varje dag

Detta är vad som händer i vår kropp om vi äter plommon varje dag

Pixabay

Trots deras otroliga fördelar är katrinplommon också en del av ett koncept som kan utökas till vad som helst: allt är bra för oss i rätt mängd, utan att överdriva. Nyckelordet är därför måttlighet: i själva verket innehåller frukten en viss mängd socker, och även om plommon verkar på varianten av det senare i blodet, kan det vara riskabelt att äta för stora mängder av dem.

Därför, ja till konsumtion av frukt och plommon på morgonen, men inkluderade i en hälsosam och balanserad kost: kroppen behöver alla viktiga näringsämnen och för att få ut det mesta av var och en av dem är det nödvändigt att respektera gränserna av intaget.

Hur ofta äter du katrinplommon? Vilken effekt har denna lilla, värdefulla frukt på dig?

Advertisement