Drömmer du om ett alltid väldoftande hem? Prova denna helt naturliga metod

av Titti Carlberg

06 September 2023

Drömmer du om ett alltid väldoftande hem? Prova denna helt naturliga metod
Advertisement

Vi gillar alla att tillbringa tid i vårt hem. Det är vårt bo, tillflykten dit vi återvänder varje kväll och där vi gärna upplever lugna stunder, både ensamma eller i sällskap av nära och kära. Det finns ännu en sak vi gillar och det är att vara i en ren och väldoftande miljö. Synd dock att det inte alltid är möjligt. Det finns tillfällen då vi har den obehagliga känslan av att inte kunna bli av med dålig lukt i bostaden.

Mat, avlopp, skor, kläder av alla slag, sopor och många andra saker kan vara orsaker till illaluktande miljöer och ibland verkar de tusentals luftfräschare vi köper varje vecka inte räcka till.

Så hur löser man problemet?

Det finns en helt naturlig gör-det-själv-metod som hjälper dig med några enkla steg. Är du nyfiken på hur man omsätter den i praktiken? Låt oss se tillsammans.

Advertisement

Luktar det illa hemma hos dig? Här är en naturlig metod för att lösa problemet

Luktar det illa hemma hos dig? Här är en naturlig metod för att lösa problemet

Curioctopus

Att hålla sitt hem rent och snyggt är vad alla vill och gillar. Men det kanske inte alltid är fallet att det är det. Den tid man har tillgänglig för att städa verkar aldrig räcka till och det är fullständigt normalt att inte vara nöjd. Det kan också hända i vissa fall att lukter som inte är behagliga stagnerar i de olika miljöerna.

Hur får man bort dem?

Det finns många olika produkter avsedda för detta på marknaden, men om du vill spara pengar samtidigt som du får ett bra resultat, hur skulle du göra då?

Det finns en helt naturlig och ekologisk metod som gör att du kan spara pengar snabbt och enkelt. Låt oss upptäcka tillsammans hur man omsätter den i praktiken. Det är väldigt enkelt och kräver inte alltför mycket energi.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

För att få ditt hem väldoftande och inte ha den där irriterande stagnerade lukten kan du skapa en helt naturlig luftfräschare. Tror du inte på det? Svara inte. För att skapa den behöver du bara några få ingredienser, vilka är följande:

  • citron
  • några lagerblad
  • några salviablad
  • några rosmarinkvistar
  • doftande eterisk olja

Den är enkel att förbereda. 

Ta en vattenfylld kastrull som du ställer på spisen. Tillsätt tunna skivor av citronen, lagerbladen, salviabladen, rosmarinkvistarna och koka upp allt. När det väl kokar ska du tillsätta några droppar eterisk olja, en sort som du gillar, och låt allt stå kvar på den fortfarande varma spisen.

När "vätskan" kokar kommer doften av den att spridas i luften och ditt hem kommer att börja lukta bättre än någonsin.

Vad säger du: vill du prova? 

Advertisement