Han följer dagens mode och klär sig i rosa för att se Barbie-filmen, men får inte den förväntade reaktionen

av Titti Carlberg

28 Augusti 2023

Han följer dagens mode och klär sig i rosa för att se Barbie-filmen, men får inte den förväntade reaktionen
Advertisement

Film definieras som den sjunde konsten, eftersom vi inte bara bevittnar en annan persons idéer utan framför allt är det ett föremål för diskussion. Regissören och manusförfattaren sätter sin egen filosofi på film, och på så sätt pressar de också åskådarna att försöka komma in i deras sinne för att konfrontera någon annans tankar. Detta ger ofta utlopp för debatter, jämförelse av idéer utan att någon vinner över någon annan.

Detta är dock inte alltid fallet, faktum är att det finns individer som gillar att påtvinga sina övertygelser och till och med hånar dem som tycker annorlunda.

Den manlige huvudpersonen blev mobbad för att han klädde sig i rosa när han gick för att se filmen Barbie. Låt oss se vad som hände.

via Quepasa_oficial/Twitter

Advertisement
Quepasa_oficial/Twitter

Quepasa_oficial/Twitter

Under årens gång har det utvecklats en sed att gå på bio klädd i ett element som ska påminna om filmen man ska se. 
Ernesto, huvudpersonen i vår artikel, kunde inte vänta med att se "Barbie". Av denna anledning, så fort han fick chansen, köpte han omedelbart en biljett och klädde sig i rosa för att hedra den berömda dockan som skapades av Ruth Handler år 1959. Han såg inget fel med det, han trodde att det var en normal praxis och att han framför allt inte skulle bli diskriminerad för att han bar rosa kläder.

Ernesto klädde sig i en rosa topp, kombinerade med sandaler i samma färg och beiga byxor, men någon som slogs av den klädseln bestämde sig för att fotografera honom och dela fotot på sociala medier. Webbanvändarna satte genast igång att håna honom för hans klädsel. Av den anledningen bestämde sig killen för att använda sina sociala profiler för att uttrycka sin indignation.

Advertisement
Quepasa_oficial/Twitter

Quepasa_oficial/Twitter

Ernesto förklarade detaljrikt i en video vad som hade hänt: "idag gick jag för att se filmen Barbie, jag var klädd så här, jag ser inget onormalt i det. Men nu känner jag mig sårad och starkt irriterad. Sånt här ska inte få hända. Det som gör mig mest arg är att en sida tog bilder av min rumpa med en önskan att göra narr av mig, men framför allt att de fotograferade mig utan mitt samtycke".

Vad tycker du om det som hände?

 

Advertisement