Du bör alltid ha en citron med dig i bilen: här är anledningen

Titti Carlberg

31 Juli 2023

Du bör alltid ha en citron med dig i bilen: här är anledningen
Advertisement

Bland de saker som aldrig bör saknas i bilen, förutom körkort, dokument och en luftfräschare, finns det även citron: även om det kan verka bissart så finns det en giltig anledning.
Låt oss tillsammans se vilken.

via Daily Trust

Advertisement

Citron: en citrusfrukt med värdefulla egenskaper

Citron: en citrusfrukt med värdefulla egenskaper

Pixabay

Rådet att ha en citron i bilen kan säkert låta konstigt, men det finns en mycket specifik anledning att börja anamma denna vana.
Genom att göra det kan du resa på ett mer lugnt och fridfullt sätt och lösa alla körrelaterade problem som många människor verkligen upplever.

Denna citrusfrukt innehäller höga doser av C-vitamin, en kraftfull antioxidant, men även vatten och citronsyra. Den har antireumatiska egenskaper och gynnar assimileringen av järn, men inte bara det: den är en kraftfull allierad för matsmältningen.

Så varför ha den i bilen?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Det är inte bara inuti citronen, utan även i dess skal som vi hittar värdefulla egenskaper som svampdödande, antibakteriella och antiseptiska.Denna gula citrusfrukt är också utmärkt för munvård, mot tandköttsinflammation, halsfluss och afte, samt stärker immunförsvaret. 

Den används också ofta i avfettningsprodukter och som desinfektionsmedel vid hushållsrengöring, för att inte tala om dess behagliga stickande arom som eliminerar dålig lukt.

Kort sagt, denna värdefulla frukt erbjuder oss många fördelar, men det är inte allt: i själva verket kan citronen vara extremt användbar för dem som är åksjuka, eller känslan av illamående och obehag som man kan känna när bilen är i rörelse.
Låt oss ta reda på varför och hur man använder den för att åtgärda det problemet.

Hur man använder citron som en kraftfull allierad mot åksjuka

Hur man använder citron som en kraftfull allierad mot åksjuka

Pixabay

Det är inte alla som vet att citron hjälper under bilresor: drick dess juice eller sug på en klyfta för att skörda enorma fördelar. Åksjuka är vanligt hos många människor, inklusive barn, särskilt under långa slingrande resor. Kroppen kanske inte gillar dessa tillstånd och reagerar med att uppvisa ett extremt irriterande illamående. För att undvika specifika läkemedel eller produkter kan man tillgripa denna citrusfrukt, som inte har några kontraindikationer. Det är i själva verket en naturlig magsyrasyra och dess förmåga att blockera produktionen av saltsyra gör det möjligt att reglera magsyran.

Att suga på en klyfta eller koka dess skal i vatten, för att sedan dricka det, är användbart för att besegra symptomen på åksjuka. Men om du lider av gastroesofageal reflux eller illamående på grund av magkatarr, är det bättre att välja en annan lösning för att inte förvärra saken.

Har du någon gång drabbats av åksjuka? Kände du till denna användbara användning av citron mot åksjukeillamående?

Advertisement