Invasiva getingar på balkonger och terasser? Det är något väldigt vanligt som lockar dem

av Titti Carlberg

29 Juli 2023

Invasiva getingar på balkonger och terasser? Det är något väldigt vanligt som lockar dem
Advertisement

Människan är inte speciellt förtjst i getingar, en insekt som alla försöker hålla sig på långt avstånd från. Men under vissa perioder kan man märka deras enträgna närvaro på terasser och balkonger, och utan att inse det, är det faktiskt vi själva som bjuder in dem.
Låt oss se hur.

via Chilean Journal of Epilepsy

Advertisement

Getingar på balkongen: det är något väldigt vanligt som lockar dem

Getingar på balkongen: det är något väldigt vanligt som lockar dem

Pixabay

Om du någonsin har sett din balkong invaderas av en svärm getingar, ska du veta att det är något speciellt som har fångat deras uppmärksamhet som drar dem till ditt hem. Faktum är att detta gäller alla: även om vi inte är medvetna om det, är det som lockar dem något väldigt vanligt och som lätt kan hittas på terassen och balkongen.

Därför, om du märker en frekvent närvaro av dem, är det inte av en tillfällighet: det finns en mycket specifik anledning och du kan enkelt uppmuntra dem att flyga iväg utan att tillgripa "ovänliga" metoder.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Getingar är små varelser som lever av att utföra ett exakt jobb och som, precis som alla andra, måste respekteras, även om deras närvaro kan sätta oss i allvarliga svårigheter eftersom de under vissa omständigheter kan sticka oss, vilket kan få obehagliga konsekvenser att uppstå.

Många människor fruktar dem och när de får syn på en tenderar de att bli upprörda och antar impulsiva rörelser som bara säkerställer motsatt effekt av det önskade.

Pixabay

Pixabay

När getingarna ser oss upprörda och viftar skrikandes med armarna, blir även de i sin tur skrämda och tenderar att försvara sig genom att attackera oss. För att samexistera i fred är det viktigt att skapa en balans mellan de två sidorna, även om det bästa är att inte dela samma miljö: att känna rädsla är naturligt och att inte kunna kontrollera instinkten att vifta överrumplat, är förståeligt.

För att undvika allt detta är det viktigt att identifiera vad som lockar dessa insekter till terasser och balkonger och ta bort det så snabbt som möjligt.

Detta är vad du behöver ta bort från din balkong för att lösa problemet

Detta är vad du behöver ta bort från din balkong för att lösa problemet

KassassinsCreed/Reddit

Getingar landar inte i våra hem bara för att de letar efter mat, utan av en annan anledning: de letar efter den perfekta platsen att bygga sitt bo på. Och vad är bättre än de små hålen och springorna som finns på din balkong? Även ett utrymme på några millimeter är tillräckligt för deras syfte, om det är skyddat, tyst och varmt. Så vad ska man göra?

Experter föreslår att du täpper till varje litet hål, särskilt de mellan räckena - före hösten - med hjälp av tejp eller gummipluggar. Uppenbarligen måste denna operation utföras när getingarna inte är närvarande för att de inte ska bli instängda i hålen. Genom att göra detta kommer dessa insekter att vända sig till den yttre miljön för att leta efter den perfekta platsen att bosätta sig på och din balkong kommer inte längre vara deras mål.

Med denna enkla och praktiska lösning kommer du att kunna lösa problemet utan att skada getingarna och samtidigt skydda din egen säkerhet.
Har du aldrig tänkt på detta?

Advertisement