Svullna ben och fötter? I dessa fall finns det ett oväntat naturligt botemedel

av Titti Carlberg

01 Augusti 2023

Svullna ben och fötter? I dessa fall finns det ett oväntat naturligt botemedel
Advertisement

Under vissa perioder av året eller livet, kan vi uppleva ett obehagligt fenomen: att se våra ben och fötter svälla, mer eller mindre markant, med åtföljande irritationsmoment och olägenheter. Det finns dock en enkel, användbar och naturlig metod för att lösa detta problem, låt oss se vilken.

via Tea Almanac

Advertisement

Problemet med svullna ben: orskerna

Problemet med svullna ben: orskerna

Pexels

Har du aldrig råkat lägga märke till att dina ben plötsligt svullnar, sett att dina fötter ser ut som två "korvar" och att dina nedre kroppsdelar ser väldigt onormala ut?

Detta kan hända av en mängd olika anledningar, allt från extremt varmt väder till det faktum att du kanske har hållit dig för länge i stillhet, till vätskebrist. Att röra för lite på sig påverkar blodcirkulationen i benen på ett negativt sätt, som därför tenderar att svälla på ett ovanligt och ofta oroande sätt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Orsakerna kan vara olika, från vätskeretention, till en ökad förträngning av blodkärlen, men resultatet är att uppleva smärta, irritation och obehag samt en känsla av tyngd som är svår att ignorera.

Att ha svullna ben och fötter kan göra det svårt att utföra normala aktiviteter och kan till och med göra det svårt att bära skor, även öppna sådana som tofflor och flip flops.

Reddit

Reddit

Matvanorkan också negativt påverka svullnad av ben och fötter. Om du konsumerar för mycket salt mat, kan den höga mängden natrium som förs ut i kroppen främja vätskeansamling, medan alkoholhaltiga drycker har kraften att förtränga blodkärlen, vilket hindra en bra blodcirkulation. 

Detta irriterande tillstånd kan dock hanteras med ett expertrekommenderat hem- och naturläkemedel, eftersom det har visat sig hjälpa vid hanteringen av svullnad och symptom. 
Vad handlar det om?

Persilja, det naturliga botemedlet mot svullna ben: hur man använder det

Persilja, det naturliga botemedlet mot svullna ben: hur man använder det

Pixabay

Rådet är att använda en specifik växt för att lindra symptom på svullnad: det handlar om persilja, känd för sina urindrivande egenskper. 
Du kan använda det på två sätt: förbered en örtte baserad på denna ört genom att koka upp en liter vatten och tillsätta 30 gram färsk persilja. Låt det koka i 5-10 minuter och vänta sedan i ytterligare tio minuter efter att du har stängt av spisen. När infusionen har filtrerats kan du dricka den en gång om dagen, högst två, på morgonen och kvällen.

Alternativt kan du använda oljan från denna speciella växt för att massera den svullna delen nerifrån och upp, för att stimulera cirkulationen och motverka svullnaden.

Kände du redan till nyttan av persilja i dessa fall? Om dina ben känns svullna och tunga, prova detta enkla och effektiva naturliga botemedel: du kommer att känna en oväntad lättnad och oväntade fördelar.

Advertisement