Många gnuggar potatis på speglar av ett oanat skäl

av Titti Carlberg

26 Juli 2023

Många gnuggar potatis på speglar av ett oanat skäl
Advertisement

Det finns otaliga metoder och huskurer som kan verka ovanliga för oss men som, hur konstiga de än kan tyckas, är riktigt effektiva. En av dessa gäller att gnugga med en potatis på glas: varför gör man det? Låt oss ta reda på det.

via Migros

Advertisement

Tvättning av fönster: hur man får dem rena och skinande

Tvättning av fönster: hur man får dem rena och skinande

Pixabay

Städning hemma, som vi alla vet, är avgörande för att leva i en hälsosam och hygienisk miljö, hålla bakterier borta och undvika risken för kontaminering. Den här typen av hushållsarbete måste utföras regelbundet och detta inkluderar tvätt av fönster, inklusive speglar som lätt kan imma igen på grund av smuts som samlats från damm och fingeravtryck.

För att hålla dessa effektiva är det bra att göra ren dem ofta. Föreställ dig att du har bråttom innan du går ut och vill ta dig en sista titt i spegeln, men märker att den är helt igenimmad, kanske på grund av att du tagit en varm och regenererande dusch: ett trevligt hinder som du enkelt kan lösa. Dessutom är smutsiga fönster avgjort fult och om du lägger stor vikt vid din bostads utseende eller väntar gäster, är detta verkligen inte det rätta sättet.

Advertisement
Pexels

Pexels

När de specifika produkter vi har hemma har sprayats, då är det nödvändigt att undvika irriterande glorier som är svåra att få bort. Av denna anledning vill vi erbjuda dig en alternativ metod för att ta hand om glasen i ditt hem. Oavsett om din spegel är i badrummet, sovrummet eller i ett annat rum, är dess renlighet avgörande och kommer att kräva samma omsorg och uppmärksamhet som alla andra aspekter i ditt hem.

Men om du vill prova en effektiv, naturlig och superbillig lösning som ersätter kemikalier, kan du prova denna originella praxis.

Potatis för rengöring av fönster: den ekonomiska och naturliga metoden

Potatis för rengöring av fönster: den ekonomiska och naturliga metoden

Pexels

Metoden vi referar till gäller potatis. Förutom att vara en populär ingrediens i matlagningen har denna rotfrukt också visat sig vara en utmärkt allierad i städningen. Anledningen finns i det faktum att den innehåller stärkelse, ett kraftfullt naturligt rengöringsmedel.

Men hur använder man den? Allt du behöver göra är att skära den i två eller fler delar och sedan gnugga delarna på glaset, med insidan och inte skalet. Detta låter dig ta bort fläckar, ränder och fingeravtryck effektivt, utan att tillgripa dyra kemikalier. Vad ska man göra när man har gnidit klart?

Curioctopus

Curioctopus

För att ta bort stärkelsen från speglar och fönster efter rengöring kan du använda en lätt fuktad mikrofibertrasa. När du väl har provat detta kommer du vilja använda denna metod varje gång du vill se dina fönster rena och skinande igen. Det är ett riktigt enkelt sätt för att se din reflektion skina utan att spendera något och undvika att köpa specifika produkter: du kommer säkerligen att se till att dessa rotfrukter alltid finns i ditt hem!

Kände du redan till denna ovanliga användning av potatis?

Advertisement