Sprayar du din kropp på fel sätt med parfymen: 5 knep för att verkligen få den att dofta hela dagen

av Titti Carlberg

06 Juli 2023

Sprayar du din kropp på fel sätt med parfymen: 5 knep för att verkligen få den att dofta hela dagen
Advertisement

Ofta när man är hemifrån en längre tid under dagen, är ett av besvären att man inte har någonstans att gå för att vila, fräscha upp sig och kanske spraya på sig lite parfym. Detta kan verkligen kännas obehagligt, man kanske har svettats och luktar illa. Därför skulle man vilja att ens parfymdoft sitter i så länge som möjligt

Några experter vill dock avslöja några knep för att man ska kunna presentera sig oklanderlig, men framför allt alltid med en bra doft. Nedan avslöjar vi 5 hemligheter för att parfymdoften ska hålla länge och att den inte försvinner vid första bästa ögonblick. Låt oss se vilka dessa knep är.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Parfymer har inte samma varaktighet, det finns de som sitter kvar på huden längre än andra, både på grund av deras sammansättningar och hur många tryck man har sprayat på sig. Men det finns 5 ofelbara metoder som gör att parfymdoften håller i sig hela dagen, även på sommaren när den avdunstar snabbare.

  • Den första hemligheten är att förvara parfymen i kylskåpet innan du sprayar på dig den. Den höga temperaturen och luftfuktigheten kan göra att parfymen lättare tränger in och blandar sig bättre med hudens naturliga doft. Å andra sidan genom att hålla temperaturen låg, tenderar den ursprungliga aromen hålla i sig längre.
  • Ett annat sätt är att använda vaselin, det vill säga att smörja in sig med ett tunt lager innan man sprayar på sig parfymen. "Krämen - förklarar experter - blockerar doften vilket hjälper den att sitta i hela dagen, speciellt när den appliceras på halsen och handlederna"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

  • Håret är också en bra metod för att blockera doften. Faktum är att hårvårdsprodukter är väldigt parfymerade för att avge en god lukt hela dagen. Håret mår inte dåligt av att parfymeras, det är därför det finns väldigt många doftande hårvårdsprodukter på marknaden. Experterna rekommenderar att vända upp och ned på huvudet och spraya en jämn beläggning av parfym i håret längs längden. Vänta därefter några sekunder på att det ska torka.
  • Spraya parfymen över ett stort område. Genom att enbart spraya lite på halsen och handlederna, försummas många områden, vilket istället skulle kunna låta doften hålla i sig längre. "Försök att spraya parfymen på andra delar av kroppen, som naveln, områden som får mindre solljus vilket innebär att det är en punkt där man svettas mindre".
  • Stratifiering av parfymer, eller snarare använd olika produkter från deodorant till krämer för att behålla en konstant god doft.

Kände du redan till dessa knep? Vilket brukar du använda dig av?

Advertisement