Flygbolaget låter ett par betala 100$ för att de tog med sig varsin bakelse på flyget

av Titti Carlberg

08 Juni 2023

Flygbolaget låter ett par betala 100$ för att de tog med sig varsin bakelse på flyget
Advertisement

Ett av de viktigaste medlen som används för att förflytta sig och för att nå avlägsna platser är flygplanet. Med det blir det möjligt att nå de mest avlägsna platserna på ganska kort tid. Ett av huvudproblemen, när man bokar en flygresa, representeras dock alltid av bagage, eftersom väskorna ska ha specifika mått och de får framför allt inte överstiga en viss vikt. I de fall dessa regler inte respekteras blir det nödvändigt att betala ett tillägg.

Detta är vad som hände de två huvudpersonerna vi ska berätta om. Flygbolaget ville debitera paret 100 dollar för att de ville ta med sig två bakelser ombord.
Låt oss se vad som hände.

via The Guardian

Advertisement
publicdomainpictures - Not the actual photo

publicdomainpictures - Not the actual photo

Flygbolaget i fråga, RyanAir, försökte få ett par att betala 100 dollar för att de ville ta med sig varsin bakelse ombord på planet. Paret hade varit i Palma de Mallorca och ville gärna ta med sig en typisk produkt därifrån när de skulle flyga hem från ön. Av denna anledning hade de köpt varsin ensaïmadas, en typisk bakelse på den baleariska ön.

Uppenbarligen ville inte flygbolaget att de två skulle ta med sig sötsakerna utan att först betala 49 dollar var. Men istället för att betala bestämde sig paret för att lämna bakelserna på flygplatsgolvet. 

Så fort nyheten blev känd startade spanska tjänstemän en kontrovers. Turistmyndigheten kallade in flygbolaget och landets lokala konditoriförening till ett möte för att diskutera händelsen.

"Alla andra flygbolag - förklarade turistministern - tillåter passagerarna att ta med varsin ensaïmadas ombord. Tydligen är det bara RyanAir som förhindrar passagerare att gå ombord med våra typiska bakverk. Vi pratar om många flyg, detta är inte det enda fallet där resenärer inte har fått ta med sig våra produkter hem".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Syftet med mötet var att försvara lokala produkter och undvika all form av diskriminering. RyanAirs anställda beslutade att inte ingripa eller ens kommentera händelsen.

Vad tycker du? Har du någonsin behövt lämna kvar någon produkt för att du inte fick gå ombord med den?

Advertisement