Kvinnan som fyller 108 år avslöjar sin hemlighet för ett långt liv

av Titti Carlberg

08 Juni 2023

Kvinnan som fyller 108 år avslöjar sin hemlighet för ett långt liv
Advertisement

Vad är hemligheten med ett långt liv? Finns det överhuvudtaget en? Vissa människor tycks leva längre än andra och om man tittar på de som dör av naturliga orsaker som ålderdom är det inte många som tar sig långt bortom sekelstrecket.

En kvinna som fyllde 108 år förklarade hur det kom sig att hon kunde blåsa ut så många ljus: låt oss se hennes förklaring tillsammans.

via BBC

Advertisement

We have another big birthday to celebrate! Our lovely Ada is turning 108 on Thursday 1st June! 🎉🥳 We’d love to get...

Pubblicato da Ashmere Derbyshire su Martedì 23 maggio 2023

Ada Daniel har bott på Ashmere Nursing Home i Derbyshire, England i flera år, och när hon passerade den 108-åriga milstolpen nyligen, firad av personal och rumskamrater, förklarade hon vad hemligheten bakom hennes långa livslängd är: att skaffa hundar istället för barn. Faktum är att Ada var den lyckliga ägaren till många vinthundar, en ras särskilt känd för sin snabbhet, och hon blev aldrig mamma till några barn. Så, med stor ironi sa hon att hennes preferens för dessa djur snarare än barn har, med all sannolikhet, hjälpt henne att ha ett så långt liv.

För att hedra hennes födelsedag bad äldreboendets personal om att folk skulle skicka gratulationskort till henne, vilket resulterade i drygt 300. Personalen bestämde sig för att ordna en överraskningsfest för henne, komplett med te och ballonger som skickats tillsammans med gratulationskorten.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Aktivitetssamordnaren Kelly Goucher sa: "Ada har inte så många familjemedlemmar kvar i livet. Hon har aldrig haft barn, så hon har inga barnbarn, men vi ville att hon skulle få så många gratulationshälsningar som möjligt. Hon gillar verkligen att folk känner till henne på grund av sin ålder.".

Efter att ha lanserat uppmaningen på Facebook blev personalen förvånade över att se hur många människor som bestämde sig för att delta genom att skicka en tanke till Ada. Samma sak hade gjorts tre år tidigare, när kvinnan firade sin 105-årsdag och drygt 200 födelsedagskort skickades till henne.

"Hon är definitivt en karaktär" sa Goucher. "Jag frågade henne vad hennes hemlighet var en gång och hon svarade att det var att ha hundar istället för barn. Hon var väldigt exalterad över sin födelsedag, när hon räknade dagarna fram till den stora dagen. Vi mottog dessutom banderoller med hennes foto och ballonger med hennes namn.".

Vad tycker du om Adas "hemlighet" för ett långt liv?

 

Advertisement