En 93-årig man förälskar sig i en jämnårig och ber hustrun om skilsmässa: "jag vill börja ett nytt liv" - Curioctopus.se
x
En 93-årig man förälskar sig i en…
Rika gäster behandlar servitrisen illa på restaurangen, kocken kommer till hjälp: Hon ber om en dollar varje gång släkt och vänner frågar henne varför hon inte har barn: kritiserad

En 93-årig man förälskar sig i en jämnårig och ber hustrun om skilsmässa: "jag vill börja ett nytt liv"

11 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
319
Advertisement

Finns det en rätt ålder för att bli kär och bestämma sig för att förändra sitt liv? Enligt historien vi ska berätta här, verkar svaret vara nej. Den äldre man som är huvudperson i berättelsen, har faktiskt bestämt sig för att börja om vid 93 års ålder. 

Omöjligt? Säg inte det: det sägs faktiskt att visa saker inte har någon ålder, och i det här fallet stämmer det. Det är så att, även om många personer tror att passionerade och överväldigande kärlekshistorier bara är för unga människor, så har den här mannen bevisat att det är fel. Han älskade inte längre sin 86-åriga hustru så han bad om skilsmässa. Kvinnan tog det inte bra och fallet slutade i domstol

via: La Nazione

Berättelsen utspelar sig i Italien, i den toscanska staden Arezzo. Mötet, på cirkeln för pensionärer, som 93-åringen var med om, var som ett riktigt blixtnedslag. Det var där som mannen lärde känna en jämnårig kvinna, och det dröjde inte länge förrän han började uppvakta henne. Till hans glädje, besvarade kvinnan hans känslor, och det var då hans känslor för hustrun förändrades.

Mer än någonsin besluten att påbörja en romans med sin erövring, ville han till varje pris skiljas från sin hustru. Det hjälpte inte att han förklarade för hustrun att han hade starka och ärliga känslor för den andra kvinnan: hon vägrade att ge honom skilsmässa, och frågan blev snabbt en skilsmässa utan samtycke. 93-åringen som inte tvekade tog kontakt med en advokat: jag tänker lämna min fru - hade han sagt - starta ett nytt liv med min partner, även om min hustru inte går med på skilsmässa".

En begäran om frihet som måste ha kommit som en riltig överraskning för advokaten. Medlingen började och var inte alls enkel. Mannens hustru ville inte lyssna på förnuftet, och till en början vägrade hon kategoriskt. Men till slut lämnade hon dock sitt samtycke till skilsmässan, men bara på villkoret att hon fick behålla deras hus och få ett underhåll på 300 euro i månaden.

Den äldre mannen är nu fri att börja om från noll med kvinnan han älskar, även om skilsmässan skapade stora problem med förhållandet till hans barn. Chockade och skeptiska över det som hände, försökte de ända till slutet att övertyga mannen att stanna med deras mamma, uppenbarligen utan framgång.

Känslorna, det måste sägas, var viktigare än allt annat. Vad tycker du om händelsen?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack